Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Priopćenje Stožera za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta

Za RNS, Sisak, Inu, za Domovinu!

Za RNS, Sisak, Inu, za Domovinu!

Stožer za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta ovim putem još jednom upoznaje hrvatsku javnost, kao i sve institucije Hrvatske države sa činjenicama vezanim za Rafineriju nafte u Sisku, kao i INU u cjelini.

Stožer od početka djelovanja naglašava kako je upravljanje kompanijom preko Ureda Izvršnih direktora protivno zakonima RH, te nas stoga u čudu ostavlja činjenica kako vijest o posjedovanju prepiske putem elektroničke pošte, između Predsjednika NO INA, d.d. g. Siniše Petrovića i drugih članova NO (Jutarnji list – pisano izdanje 15.06.2015), nije izazvala nikakvu medijsku pozornost javne niti ostalih televizija. Ova vijest pod naslovom „Upravljački sustav u Ini je protuzakonit“ isto tako nije izazvala reakcije vladajućih, Premijera, Predsjednice RH, kao niti oporbenih političara, kao što je nema niti po jednom drugom pitanju oko uništavanja hrvatske nacionalne naftne kompanije. Stožer se pita da li ipak postoji konsenzus svih političkih opcija oko Ine, ali ne za spas, već za uništavanje iste, a time i energetske neovisnosti Republike Hrvatske?

Stožer još jednom želi upozoritina najnovije činjenice vezane za RNS:

  • Odlazak visoko obrazovanog kadra iz RNS (mladi inženjeri odlaze iz Ine, a stariji u druge dijelove Ine), kao i visoko stručnog osoblja iz Proizvodnje RNS („egzodus“ radnika svih profila).
  • Privođenje kraju „tajnog“ projekta utovara domaće hrvatske nafte u željezničke vagone, protivno propisanim normama o sigurnosti. Želi li se izazvati havarija ili čak nesreća na radu nekog od radnika u RNS?
  • Indicije o razvoju projekta kojim bi JANAF izvozio domaću naftu u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu ili Mađarsku.
  • Radovi na projektu u Ivanećkom Graberju (obnova pruge), kojim bi se domaća nafta sa polja Žutica odvozila u skladište Graberje (a ne Stružec), a potom vjerojatno također izvozila.

Stožer za obranu RNS zbog svega navedenog postavlja pitanje svim državnim institucijama, da li je prepušten sam ovoj borbi za očuvanje Rafinerije u Sisku, a potom i one u Rijeci, pa i Ine u cjelini? Šutnja svih osoba koje predstavljaju Domovinu, a time i sve građane RH, kao i šutnja najjače oporbene stranke, daju nam naslutiti da je tako. Od početka djelovanja Stožera, pokazale su se istinite sve tvrdnje koje smo javno iznosili, pa je ovo još jedan pokušaj upoznavanja sa situacijom (ukoliko još ima slijepih pored zdravih očiju), ali i upozorenje, jer vjerujemo da nas čeka vruća jesen i možda još vrući kraj godine.

Za RNS, Sisak, Inu, za Domovinu!

Stožer za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.