Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radnici Herbosa prosvjedom tražili neisplaćena potraživanja

231 radnik traži oko 24 milijuna kuna potraživanja

231 radnik traži oko 24 milijuna kuna potraživanja

Ispred zgrade tvornice Herbos koja se nalazi u višegodišnjem stečaju okupili su se bivši radnici kako bi dobili informacije o tijeku stečajnog postupka i naplati svojih potraživanja. Naime, 231 radnik koliko ih čeka na potraživanja koja iznose oko 24 milijuna kuna tvrdi da se stečaj ne provodi po zakonu.

Besim Eminić, predsjednik Radničkog vijeća Herbosa iz vremena prije odlaska tvrtke u stečaj tvrdi da ih zanima samo jedna informacija: što je s njihovim otpremninama i kada će ih dobiti?:

 

 

Mirjana Begić koja je u Herbosu provela 27 godina i 6 mjeseci radnog vijeka, a jedno od zadnjih radnih mjesta neposredno pred stečaj Herbosa bilo je ono direktorice sektora za opće i pravne poslove. Kao i većina okupljenih radnika sudskom je presudom dobila otpremninu koja joj se treba isplatiti i koju sada potražuje iz stečajne mase:

 

 

Odbor vjerovnika, tvrdi Begić, ne radi sukladno zakonu. Sazivanje sjednica samo ako to prihvati stečajni upravitelj te odbijanje sazivanje skupštine vjerovnika samo su neke od praksi koje kod radnika izazivaju zabrinutost:

 

 

Radnici već godinu dana nisu dobili svoja potraživanja:

 

 

Iako se radnici nalaze u prvom višem isplatnom redu, oni do svojih potraživanja ne mogu doći :

 

 

Ogorčeni radnici više nemaju strpljenja:

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.