Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Razmišljanja o gradu…

…moj dobri stari grad

...moj dobri stari grad

Da je Atrij Starog grada primjereno mjesto i za održavanje svečanih sjednica potvrđeno je i u srijedu,03.lipnja  kada je u večernjim satima u predvečerje Dana grada Siska održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Grad duge i bogate povijesti pričao je o novom vremenu okružen starim povijesnim zidinama sisačke utvrde.

U povijesti ovoga grada bit će zapisana i imena ljudi koji su svojim djelovanjem Sisak učinili još ljepšim, boljim,poznatijim. Imena su to koja poznaje svaki „stari Siščanin“. Ta imena zapisat će knjiga povijesti  i sačuvati za generacije koje dolaze iza nas.

Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene najboljem hrvatskom graditelju violina prof. Slavku Domitroviću i doktoru Vladimiru Blagaiću za izuzetne rezultate postignute u medicinskoj znanosti i humanitarnom radu. Nagrade su primili članovi njihove uže obitelji. Nagrada za životno djelo dodijeljena je i prof. Ivanu Sinovčiću.

Godišnje nagrade Grada Siska za proteklu godinu pripale su književniku Slavku Jendričku i Vatrogasnoj zajednici Grada Siska. Pohvale su ove godine primili prof. Karolina Čutuk, dr. Katica Bakran Pavušek i Športski streljački klub HVIDR-a.

Toliko dobrih i vrijednih ljudi…velikog srca…Moj dobri stari grad…

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.