Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Sisak: Najavljeno KULturno ljeto KKV-a 2015.

Iz KULturnog ljeta izdvajamo SEFF

Iz KULturnog ljeta izdvajamo SEFF

KULturno ljeto  manifestacija je koja se već drugu godinu za redom održava u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine. Od 02. lipnja do 07. srpnja bogat i raznovrstan program.Održava se pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije . Sponzor je INA-Industrija nafte.Program je  u utorak, 02. lipnja 2015. na tiskovnoj  konferenciji održanoj u Galeriji sv. Kvitrin Doma kulture KKV najavila ravnateljica Valentina Ivanković Pelikan:

 

 

KULturno ljeto s predstvama i projekcijama otvara se 02. lipnja  u 21 sat kada će se u prostoru Starog grada igrati opereta „Grofica Marica“ nastala u produkciji komornog opernog kazališta Opera B.B. iz Zagreba. Voditeljica marketinga Doma KKV, Marijana Barišić o opereti:

 

 

U “Grofici Marici” uloge su pripale i prepoznatljivim imenima hrvatskog glumišta:

 

 

U sklopu KULturnog ljeta, između ostalog, održat će se i Noć hrvatskog filma, classic- rock concert kazališnog benda i Lele Kaplowitz, poznate hrvatske jazz vokalistice, a primamljiv je, prema najavam,  program Sisačkog ekološkog filmskog festivala. SEFF je unazad  osam godina, otkako je pokrenut, izrastao u međunarodni festival prepoznat od  filmaša iz cijelog svijeta, a ono što ga čini posebnim u svijetu način je  održavanja projekcija. Naime, Festivalski tim na biciklima obilazi manja mjesta na urbanim i ruralnim područjima Sisačko-moslavačke županije, a zatim i BIH , prikazujući kratke filmove ekološke tematike s ciljem buđenja ekološke svijesti. Daniel Pavlić, voditelj filmske djelatnosti Doma kulture predstavio je program Festivala:

 

 

Biciklistička ruta dužine od oko 700 kilometara koju tim planira obići u jedanaest dana trajanja Festivala možda će doći i do Vašeg mjesta u našoj županiji:

 

 

Posjetiteljima  KULturnog ljeta KKV-a,uz zanimljiv program omogućen je i besplatni ulaz na sve predstave i programe:

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.