Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisak: Središnja svečanost obilježavanja osnutka 57. SAMB “Marijan Celjak”

24. obljetnica osnutka SAMB “Marijan Celjak” ove godine se po prvi put obilježava dva dana i na dvije lokacije- u Komarevu i u Sisku.

24. obljetnica osnutka SAMB "Marijan Celjak" ove godine se po prvi put obilježava dva dana i na dvije lokacije- u Komarevu i u Sisku.

Program obilježavanja 24. obljetnice osnutka 57. Samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, prve dragovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu, nastavio se danas u Sisku središnjom svečanošću ispred Velikog Kaptola. Rano ujutro zapaljene su svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana nakon čega je u Katedrali Uzvišenja Svetog Križa održana Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i Ministarstva branitelja. U ime ministra Matića koji se ispričao, nazočne je pozdravila zamjenica ministra Vesna Nađ, i sama Siščanka:

 

 

Nađ je naglasila kakvi su ljudi činili prvu dragovoljačku postrojbu u Domovinskom ratu:

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prisjetio se samih početaka ratnih događanja:

 

 

57. Samostalni bataljun je početak i nukleus otpora hrvatskog naroda i herojskog grada Siska, rekao je Žinić i zahvalio Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska na onome što radi:

 

 

Antun Pereković, predsjednik Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata najavio je kako će Udruga nastaviti promicati ime i slavu 57. Samostalnog bataljuna i njegovog zapovjednika čije ime nosi:

 

P1060932P1060934P1060927P1060930P1060929P1060922P1060923P1060921

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.