Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Tko i zašto koči istragu u slučaju „Kopa Beach“?

Konferencija za novinare sisačkog HDZ-a i HSLS-a

Konferencija za novinare sisačkog HDZ-a i HSLS-a

„Zašto premijer Milanović i ljudi oko njega odugovlače s istragom slučaja Udruge Kopa Beach?“.

To pitanje postavili su danas na konferenciji za novinare predsjednici sisačkih ogranaka HDZ-a i HSLS-a Željko Krapljan i Miljenko Žamarija, te HDZ-ov Darko Weiss.

Željko Krapljan pojasnio je  kako sumnjaju da Milanović najmerno pokušava odugovlačiti istragu, kako bi se istekom roka od dvije godine i jednog dana,  SDP sa svojim koalicijskim partnerima, bez obzira na ishod istrage, očuvao na vlasti u Sisku.

Krapljan je podsjetio i da je HDZ sa svojim koalicijskim partnerima u kolovozu 2014. godine Općinskom državnom odvjeništvu u Sisku predao kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti.Istu su ,kaže, uputili na znanje Uredu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, USKOK-u i ravnatelju Policije Vladi Dominiću.

U listopadu 2014. zatražili su od Ministarstva financija i Porezne uprave financijski nadzor nad poslovanjem Sportsko – rekreacijske udruge Kopa Beach.Nikakvu povratnu informaciju nisu dobili do današnjeg dana.

Miljenko Žamarija, predsjednik sisačkog HSLS-a podsjetio je na Milanovićevu izjavu prilikom dolaska na vlast o visoko podignutoj letvici po pitanju kompetencija i morala.

No, kaže Žamarija, ta je letvica visoko podignuta kada je potrebno riješiti se političkih oponenata unutar vlastite stranke , kao što je bio slučaj s Milerlom Holy.“No, neki se ispod te letvice provlače“, kaže Žamarija.

„Neka institucije odrade svoj posao, kako bi letvica ostala visoko podignuta“, poručio je Žamarija.

Darko Weiss iz HDZ-a također je podsjetio je kako je u svezi Kopa Beacha u listopadu prošle godine podnesena prijava Poreznoj upravi, no i on potvrđuje – povratnu inforamciju o tom slučaju ni do danas nisu dobili.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.