Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Topuskom 21. županijske igre HRVI Domovinskog rata

Igre otvorio župan Ivo Žinić

Igre otvorio župan Ivo Žinić

U Top Termama Topusko u subotu ujutro svečano su otvorene 21. županijske sportske igre HRVI Domovinskog rata .Pod pokroviteljstvom župana Ive Žinića, organizirala ih je Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije.

Dobrodošlicu ekipama uputio je predsjednik Županijske zajednice udruga HVIDR-e Marko Klasan.

TOPUSKO 3

„Želim vam izraziti najiskreniju dobrodošlicu, da se ugodno osjećate i da danas u stilu pravih hrvatskih ratnika polučite dobre rezultate te da oni koji izbore mjesto u županijskoj ekipi dostojno predstavljaju Sisačko-moslavačku županiju.Ja bih vas samo još zamolio da uputimo jedan pozdrav našim dečkima u Savskoj 66 i da izdrže do kraja“, rekao je Klasan.

Dobrodošlicu i želje za dobrim rezultatima u današnjem natjecanju, sudionicima igara uputili su i direktorica Top Termi Topusko Đurđa Kovačević i načelnike Općine Topusko Vlado Muža.

 

TOPUSKO 4TOPUSKO 5

Igre je otvorio njihov pokrovitelj – župan Ivo Žinić koji je pozdravio svoje suborce i pozvao ih na zajedništvo.

TOPUSKO 6

„Bili smo zajedno ’91. godine, zajedno smo i sada.Želio bih i s ovih 21. športskih igara HVIDR-e Sisačko-moslavačke županije poslati tu poruku zajedništva.Ovih dana slavimo i obilježavamo određene obljetnice.Jučer smo u Glini obilježili obljetnicu napada na policijsku postaju,dan prije toga i Dan državnosti.Slijedi nam velika proslava 20.obljetnice Oluje.Vjerujem da ćemo i 5. kolovoza u Kninu, a kasnije i u našim gradovima kako su oslobađani, slaviti tu veličanstvenu pobjedu.

Sudionike igara župan je pozvao i da 8. kolovoza dođu u Glinu gdje će biti središnja proslava završetka Domovinskog rata.Najavio je kako će pokrovitelji svečanosti biti predsjednica Republike i Županija.

I Žinić je danas uputio pozdrav braniteljima u Savskoj.

„Želim da i s ovog mjesta pozdravimo naše branitelje u Savskoj 66 da i dalje ustraju na onome što treba napraviti Vlada RH. Ne traži se tu ništa drugo nego jedno dostojanstvo i poštivanje prema braniteljima.Ne može se dogoditi da se iz nekih institucija šalju poruke „u rat su išli samo sirotinja i oni koji nisu znali ništa“.To su uvrede za hrvatske branitelje.Domovinski rat je bio dostojanstven i mi se time ponosimo… Nažalost mnogi nisu doživjeli slobodu.Mnogi branitelji dali su svoje živote, neki dijelove svoga tijela,svoje zdravlje – vi ste ti koji ste najviše dali za stvaranje Domovine i moramo se toga sjetiti“, rekao je župan otvarajući 21. županijske sportske igre HRVI Domovinskog rata u Topuskom.

TOPUSKO 2

Osam ekipa – iz Siska, Petrinje, Gline, Sunje, Hrvatske Kostajnice, Novske, Kutine i Topuskog potom se zaputilo na borilišta na kojima se natječu u 11 disciplina poput pikada, bele, viseće kuglane, šaha i sl.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.