Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Umijeće utrkivanja po kiši – roman o ljubavi, odanosti i nadi!

Knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” radi prema ljetnom radnom vremenu.

Knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" radi prema ljetnom radnom vremenu.

Jasminka Jagačić Borić, knjižničarka Narodne čitaonice i knjižnice Vlado Gotovac Sisak za ovaj nam je tjedan u sklopu Književne preporuke  pripremila poučnu, ali i humorističnu knjigu. Riječ je o romanu Umijeće utrkivanja po kiši, američkog pisca i filmskog producenta Gartha Steina kojemu je ovo treći roman. Roman je u Hrvatskoj objavljen 2011. u izdanju Naklade Ljevak Zagreb.

Ovo je po mnogočemu neobična priča o obitelji, ljubavi, vjernosti i nadi kojoj, bez obzira na tragične trenutke, ne nedostaje humora i optimizma.

 

 

Promatrajući Dannya Enzo je shvatio da se život-baš kao i autoutrke- ne svodi samo na brzinu. Koristeći se disciplinom i inteligencijom možemo se uspješno suočiti sa životnim iskušenjima.

Enzo zna da je različit od drugih pasa, filozof s gotovo ljudskom dušom. Gledajući po čitave dane dokumentarce i stare snimke autoutrka svojega gospodara Enzo smišlja aforizme u stilu istočnjačkih koana koji se odnose na utrkivanje ali i na sam život, i iščekuje dan kad će se reinkarnirati kao čovjek i to vozač autoutrka:

 

 

Podsjećamo Vas da je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac od 29. lipnja do 29. kolovoza otvorena u ljetnom radnom vremenu i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 08:00 do 16:00 sati te utorkom i četvrtkom od 12:00 do 20:00 sati, a subotom od 08:00 do 13:00 sati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.