Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uspješni rezultati poslovanja Lječilišta Topusko u prvih šest mjeseci

Vizija Lječilišta je pozicionirati se kao lider zdravstvenog turizma čime će se utjecati na razvoj zdravstveno-turističke ponude Topuskog te cjelokupne Sisačko-moslavačke županije.

Vizija Lječilišta je pozicionirati se kao lider zdravstvenog turizma čime će se utjecati na razvoj zdravstveno-turističke ponude Topuskog te cjelokupne Sisačko-moslavačke županije.

U prostorijama uprave Lječilišta Topusko, održana je konferencija za medije na kojoj su prezentirani uspješni rezultati polugodišnjeg poslovanja Lječilišta Topusko, a kojoj je prisustvovao i župan Ivo Žinić. Lječilište Topusko je u tekućoj godini poduzelo više aktivnosti s ciljem povećanja kvalitete i opsega pruženih usluga. One su pozitivno utjecale na poslovanje ustanove i financijski rezultat čime je prepolovljen gubitak prošlogodišnjeg poslovanja, rekao je Domagoj Mosler, ravnatelj Lječilišta Topusko:

 

 

Jedan je programirani aktivni odmor 130 djelatnika INA-e iz cijele Hrvatske. Prve grupe djelatnika dolaze već od polovice 6. mjeseca, a očekivani prihod projekta procijenjen je na 350.000,00 kn. Drugi projekt je bolnička rehabilitacija hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata čiji očekivani prihodi iznose 1 mil. kn.

Putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti 2 mil. kn s 80% učešća Fonda. Radi se o obnovi upravne zgrade čija se vrijednost procjenjuje na oko 500 tisuća kuna te o energetskoj obnovi prizemlja zgrade hotela „Petrova Gora“, projekt ukupne vrijednosti milijun i 436 tisuća kuna.

Ulaganjem od milijun i 200 tisuća kuna u dovršetak dijela Blatnih kupki u jesen će biti otvoren suvremeno opremljen prostor hidroterapije što će, uz vrijednu donaciju ultrazvučnog uređaja Sisačke biskupije, uvelike utjecati na kvalitetu rada djelatnika i zadovoljstvo pacijenata, najavio je Mosler.

Ipak, predsjednik Upravnog vijeća Lječilišta Topusko, Vladimir Čavrak, istaknuo je kako su ambicije nove Uprave puno veće te najavio tri nova velika projekta:

 

 

Potencijali su u tom području nesporni. Uvjeti i potreba za pozicioniranjem na tržištu, čak i onom europskom, su tu i s tim ciljem će se do kraja godine održati znanstveno-stručni skup o strategiji razvoja zdravstvenog turizma Sisačko-moslavačke županije.

Treći projekt je projekt koji ima puno veći multiplikator koristi nego što ima ih ima samo Lječilište:

 

 

Prve procjene govore da u zdravstvenom turizmu Sisačko-moslavačka županija može računati na dodanu vrijednost od nekih 100 milijuna kuna, dok trenutno prihodi koje županija ostvaruje u oom segmentu turizma iznose oko 40-45 milijuna kuna:

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić osvrnuo se na poslovni cilj koji je zadan novoj Upravi prije 6 mjeseci:

 

 

Župan je uvjeren u nastavak pozitivnog trenda i do kraja godine:

 

 

Druga ustanova kojoj je Županija osnivač, Top Terme, trenutno se nalaze u predstečajnoj nagodbi, no unatoč tome, župan vjeruje da će se i financijska pozicija Termi uskoro poboljšati. U tom je smislu najavio posjet koji bi trebao rezultirati novim razvojnim mogućnostima za Terme:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.