VIJESTI

10. Sajam zadrugarstva, obrta i turizma

Promocija tradicije

Promocija tradicije

U Sunji je u subotu, 11. srpnja  otvoren 10. Sajam zadrugarstva, obrta i turizma. Pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a u organizaciji općine Sunja i Turističke udruge općine Sunja sajam je okupio izlagače s područja Sunje, Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske i drugih županija.

Otvorio ga je načelnik općine Grga Dragičević istaknuvši značaj Sajma

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/07/zadruga-1.mp3?_=1

Sutra će svečano biti otvorena i 21. Državna konjogojska izložba.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/07/zadruga-2.mp3?_=2

Udruga „Hrvatska žena“ i ove je godine organizirala izbor  najljepših okućnica u tradicionalnoj akciji „Volim Sunju“.Za najljepši detalj u okućnici priznanja su primili Vesna Komljenović(3.mjesto), Sanja Laktašić(2.mjesto) i Višnja Pavletić(1.mjesto) iz Sunje, u kategoriji najljepše uređenog balkona, odnono prozora nagrađene su Slavica Papić (3.mjesto)i Jagica Karanović(2.mjesto) iz Sunje, te Katarina Matković(1.mjesto) iz Sunjske Grede.

Najljepša okućnica je ona obitelji Snježane Brnad iz Staze, a nagrađena je okućnica obitelji Jadranke Kristić(2.mjesto) i okućnica Ljiljane Smolković(3.mjesto).

Program se nastavlja u 16 sati Okruglim stolom „Tradicijski motivi i tradicijske tehnike na modnoj odjeći i predmetima“. Tijekom popodneva bit će održana i Seoska olimpijada.Od 18 sati na pozornici Sajma bit će održana  Modna revija, te od 19 sati smotra folklora  – 15. Zlatna griva Posavine.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version