Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan Mošćenice

Blagdan sv. Jakova

Blagdan sv. Jakova

U povodu blagdana sv. Jakova, zaštitnika Mošćenice u subotu 25. srpnja 2015. izaslanstva supoložila vijence i zapalila svijeće podno spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima i civilima i spomenika poginulima u minskim poljima. Podsjetimo kako je Moščenica tijekom Domovinskog rata bila poprište oružanih sukoba, dio mjesta bio je i okupiran do kolovoza 1995. godine. Moščenica je tijekom Domovinskog rata imala obrambenu ulogu, a na njezinom području obavljeno je i nekoliko razmjena zarobljenika.

DSC_0002DSC_0009

Vijence je podno spomenika u ime Sisačko-moslavačke županije položila zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević

Vijenac je u ime grada Petrinje položio  gradonačelnik Darinko Dumbović, te izaslanstva Mjesnog odbora Moščenica, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata Hrvatske, predstavnici vojske, civilnih udruga , političkih stranaka i predstavnici nacionalnih manjina.Molitvu za sve poginule branitelje i civile, te stradale u minskim poljima predvodio je vlč. Josip Karas.

DSC_0061

Anita Sinjeri Ibrišević izrazila je zadovoljstvo što je Sisačko-moslavačka županija uspjela dobiti projekt kojim je osigurano 92 milijunu kuna za program razminiranja

Na spomeniku poginulim braniteljima i civilima  Moščenice upisano je 19 imena, a na spomeniku stradalima u minskom polju 12 imena.

DSC_0044

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.