Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Čarolija pod zvijezdama: Stotine obožavatelja na Stradunu uživalo u pjesmama najboljih hrvatskih klapa

Već četvrtu godinu za redom koncert ‘Najbolje hrvatske klape na Stradunu’ potvrdio je da je riječ o događaju koji se ne propušta

Već četvrtu godinu za redom koncert 'Najbolje hrvatske klape na Stradunu' potvrdio je da je riječ o događaju koji se ne propušta

Već četvrtu godinu za redom koncert ‘Najbolje hrvatske klape na Stradunu’ potvrdio je da je riječ o događaju koji se ne propušta! Njihovi najveći hitovi poput pjesama ‘Neprolazna’, ‘Ne diraj moju ljubav’, ‘Još ne mogu pristat volit’ i ‘Fališ mi’ pod otvorenim nebom i među srednjovjekovnim zidinama Grada, stvorili su posebnu atmosferu koju Dubrovčani i njihovi gosti s nestrpljenjem iščekuju svakog ljeta.

No nastupu na ovoj jedinstvenoj pozornici raduju se i izvođači, posebno klapa Cambi koja u Dubrovnik dolazi već četvrtu godinu za redom.

– Koncert je prošao u izvrsnom ozračju i disponiranoj izvedbi svih klapa. Na programu su bile i a capella i pop moderne skladbe, čime su klape jako dobro predstavile širinu glazbenih stilova koji vladaju. Publika je to izvrsno nagradila i ja sam kao izvođač najviše bio počašćen upravo time. U velebnom ambijentu, probranoj, ali brojnoj publici – dobiti toliko nagrade, odnosno pljeska…Baš smo radosni i zadovoljni otišli s pozornice, kazao je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi.

Isto je poručio i Zdeslav Mišurac iz klape Šufit koji je kazao da se ništa ne može mjeriti s osjećajem kad prepun Stradun zapjeva uglas s klapom.

– Teško je naći riječi kojima bi se opsiala ta magična klapska večer u Dubrovniku. Svaki put nas iznova oduševi prijem kod naših dragih Dubrovčana. Ove godine smo imali čast nastupiti zadnji te smo imali osjećali odgovornost da ne iznevjerimo publiku. Nadamo se dolasku i dogodine jer je ovo definitivno jedan od najboljih klapskih koncerata u Hrvatskoj, dodao je Mišurac koji je s kolegama na Stradunu nastupio treći put.

Njegovo oduševljenje dijeli i klapa Rišpet koja s Dubrovnikom ima poseban odnos.

– Bilo je prekrasno, kao i uvijek na Stradunu. To je bila sinergija klape Rišpet, Dubrovkinja, Dubrovčana i gostiju Grada, spoj sunca, mora i kamenih zidina svjetski prelijepog Straduna. Rišpet i Dubrovnik se definitivno vole, zaključio je Pero Kozomara, osnivač klape, skladatelj i producent.

I klapa Iskon uživala je pjevajući među najljepšim europskim zidinama, a sasvim slučajno je usred nastupa dobila i neplaniranog ‘gosta iznenađenja’.

– Sve je bilo izvrsno, pozornica, razglas, publika, kao i ambijent, tako da svaki glazbenik jednostavno mora pružiti svoj maksimum. Koliko je atmosfera bila ugodna i opuštena, barem meni, pokazala je i jedna mačka koja nam se usred nastupa elegantno prošetala preko pozornice, ispričao je Toni Kesić iz klape Iskon.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.