Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Usvojen rebalans proračuna Županije

Proračun je izglasan s 24 glasa za i 3 protiv

Proračun je izglasan s 24 glasa za i 3 protiv

Vijećnici Županijske skupštine s 24 glasa za, 3 protiv i bez suzdržanih izglasali su izmjene i dopune proračuna sisačko-moslavačke županije.

Na sjednici Županijske skupštine pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije, Franjo Glušac objasnio je zašto se ide u izmjene i dopune proračuna za 2015. Namjenski su prihodi u proračunu ostvareni za 15 milijuna manje, što je jedan od razloga zbog kojih se ide u rebalans, rekao je Glušac. Obzirom da se radi o namjenskim prihodima, oni su trebali biti zamijenjeni  s vlastitim izvorima prihoda u 2015. godini.

 

 

Prihodovna strana proračuna nije mijenjana i neće biti dok se ne vidi koliki je konačni učinak povrata poreza po godišnjoj prijavi. Dodatno objašnjanje razloga zbog kojih se ide u rebalans dao je i župan Žinić:

 

 

Prijedlog godišnjeg izvješća razmatrao je i Odbor za financije i proračun čiji su članovi dali negativno mišljenje na prijedlog rebalansa, dok je Odbor za gospdarski razvoj podržao predložene izmjene i dopune.

U raspravi koja je uslijedila oporbeni vijećnici iznijeli su niz primjedbi. Tako je Antun Maruski iz SDP-a izrazio zabrinutost smanjenjem subvencija trgovačkim društvima, poljoprivrednicima i obrtnicima izvan javnog sektora za 800 tisuća kuna kao i lošem postotku rješavanja zahtjeva za legalizaciju dok se istovremeno drastično režu sredstva u resoru za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Dalibor Drinčić u ime Hrvatskih laburista ustvrdio je kako nije istina da se proračunom ne režu sredstva namijenjena školstvu i socijalnoj skrbi. Također je postavio pitanje o razlozima povećanja sredstava namijenjenih SIMORI.

Dražen Pejaković iz HSS-a pozdravio je prijedlog rebalansa, ali i upozorio da se rezanje poticaja za podupiranje inovacija ne smije dopustiti.

Iako je bilo najavljeno, vijećnici SDP-a nisu izašli s vlastitim prijedlogom smanjivanja vijećničkih naknada te je ta točka dnevnog reda usvojena bez rasprave. Tako će vijećnici Županijske skupštine ubuduće primati 500 kn naknade, a predsjednik skupštine 3000 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.