Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinja: Uređenje Šetališta Eduarda Genera i sanacija odrona na Petrinjčici

Napreduju radovi na uređenju petrinjskog Kupališta

Napreduju radovi na uređenju petrinjskog Kupališta

Kako bi spremno dočekalo kupače ovog ljeta, uređuje se petrinjsko Kupalište.U tijeku je asfaltiranje pješačke staze na Šetalištu Eduarda Genera koje prema Kupalištu vodi.

DSC03209

Kako radovi napreduju, provjerili su jutros gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov zamjenik Branimir Bešlić. Obišli su i drugu obalu rijeke Petrinjčice gdje su Hrvatske vode započele radove na sanaciji nasipa koji se odronio tijekom prošlogodišnjih poplava.

Naime, kako je objasnio gradonačelnik Dumbović, kod asfaltiranja 482 metra šetnice problem je predstavljalo stotinjak metara trase koje je trebalo ostaviti neasfaltirano dok Hrvatske vode ne obave radove na sanaciji odrona.

DSC03248 (1)

Naglasio je kako je osim ljepšeg  izgleda Kupališta i njegova okoliša, prije svega važna sigurnost građana.

„Nalazimo se na prostoru koji je na neki način vjekovima devastiran i prepušten sam sebi.Ono što je cilj koalicije „Rad za naš grad”, a što je i strategija razvoja našeg grada, je sigurnost onoga što ovdje imamo, pogotovo kada imamo elementarne nepogode na ovom prostoru.Stojimo iza projekta koji smo dobili preko Hrvatskih voda i ova sanacija mora biti jamstvo sigurnosti, da ta sigurnost nikada više ne dođe u pitanje“, rekao je petrinjski gradonačelnik.

Dodao je kako je zadovoljan što oni projekti koji su značajni za Petrinju idu dalje.

„Ovdje se radi o milijunskim iznosima .Kada gledamo ovaj prostor, odron lijeve i desne obale Petrinjčice, dosta je zahtjevan, no ovdje se radi i o sifonu koji je u EU projektu, koji je vezan za onih 50 milijuna eura investicija, a koji je upravo u fazi ishođenja potrebne dokumentacije.Mi već izabiremo izvođača radova i radovi će krenuti upravo od ovog sifona , kako bismo osigurali naš „grad na Kupi“ .Sredstva Ministarstva financija iznose 500 tisuća kuna, a određeni dio sredstava dao je i Grad.

Dumbović je ponovio kako je sanacija nasipa prvi prioritet, a za brzu sanaciju preostali su još odroni na prostoru Pejine bukve i kod Kupe na Brestu.

Na kraju današnjeg obilaska radova, petrinjski je gradonačelnik u svom stilu, poručio:

„Neki se kupaju u znoju, neki se kupaju u moru, ali u moru problema, a mi ćemo, kao Petrinjci, riješiti more problema , kao što smo i obećali“.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.