Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Počela obnova dijela županijske i lokalne ceste u Kozaricama

Radove obišao župan sa suradnicima

Radove obišao župan sa suradnicima

U mjestu Kozarice, na novljanskom području, počeli su radovi na izvanrednom održavanju dijelova županijske ceste 3217 i lokalne ceste 33141.Radove je danas obišao župan Ivo Žinić sa suradnicima.

Tehničke podatke o radovima koji se izvode iznio je Stipo Šapina, po prvi puta u ulozi privremenog ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Kozarice 1

„Obilazimo radove na obnovi kolničkog zastora dijela županijske ceste 3217, dužine 840 metara i širine 5 metara.Isto tako,obići ćemo radove na obnovi kolničkog zastora lokalne ceste 33141 od Kozarica prema Lipovljanima do križanja s lokalnom cestom 33142 u dužini od 2050 metara, s prosječnom širinom od 4,5 metra“.

Šapina je objasnio i koji se radovi na spomenutim prometnicama izvode:

„Asfaltiranje kolnika u dužini od 2890 metara i to u dva sloja, izrada bankina te čišćenje i produbljivanje postojećih jaraka.Oko deset posto dionice je u jako lošem stanju pa su potrebni i drugi radovi poput rušenja postojeće konstrukcije, širi iskop, izrada planume posteljice, ugradnja geotekstila i sl.“, kaže Šapina.

Zamjenik župana Marin Piletić najavio je kako je rok za izvođenje radova 50 dana.

„Tko je pratio, može provjeriti informaciju da je, tada kandidat za župana, a danas župan Ivo Žinić, upravo ovdje u Novskoj, u Kozaricama, najavio da će nakon njegove pobjede prva investicija u županiji biti obnova dijela županijske i dijela lokalne ceste upravo ovdje u Kozaricama.Mi danas svjedočimo da su radovi u visokoj fazi i da ćemo u roku od 50 kalendarskih dana, kako stoji i u ugovoru, imati obnovljene lokalnu i županijsku cestu kroz naselje Kozarice“.

Vrijednost ovih radova je, kaže Piletić, 1.700.000,00 kuna.

„U županijski proračun, do 31.srpnja ove godine, upravo iz Kozarica, a na temelju rudne rente, slilo se nešto manje od 800.000,00 kuna.Mi ovom investicijom vraćamo kompletan taj iznos i nešto više, jer naravno da u partnerstvu s Gradom Novska koji financira 50 posto radova dovršavamo ovu cestu“.

Kad bude dovršena,obnovljenu cestu će, kaže Piletić, otvoriti mještani Kozarica koji godinama čekaju da jednu od najlošijih županijskih cesta ŽUC i Županija obnove.

Župan Ivo Žinić rekao je kako je još tijekom izborne kampanje uočio da su prometnice na području Kozarica u katastrofalnom stanju .

Kozarice 8

„Nije to sve što se ovdje treba napraviti.Ovo je samo jedan dio investicija koje smo mi najavili.Nažalost, moram spomenuti da se Županijska uprava za ceste nalazi u dosta teškom stanju, jer Ministarstvo prometa i ministar Hajdaš Dončić svojim su jednostranim odlukama, na neki način, ukinuli dotok novca u Županijsku upravu za ceste i to u iznosu od 8,2 milijuna kuna.To je veliki iznos. Nažalost, taj novac će nedostajati za planove koje mi želimo dalje provoditi i u ovom naselju“.

Osim prometnica na kojima su počeli radovi, u dosta lošem stanju je i dionica koja vodi kroz samo naselje, kaže župan.

„Vidjet ćemo.U ovoj godini vjerojatno nećemo moći nastaviti obnovu kolničkog zastora i obnovu te prometnice, ali već sljedeće godine pokušat ćemo pronaći sredstva da se obnovi i ta dionica“.

Vladi RH i premijeru, župan je spočitnuo nedostatak osjećaja za ruralna područja i ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske.

„Naša Županija i Županijska uprava za ceste imaju više od 1300 kilometara samo županijskih cesta o kojima brinu i sa sredstvima koja trenutačno imamo ne možemo funkcionirati.To će buduća Vlada morati promijeniti“, kaže župan.

Najavio je kako je u programu za ovu godinu obnova još nekoliko prometnica.

„Uskoro ćemo obnoviti prometnicu na području grada Popovače.Imamo također i nekoliko prometnica  na području Banovine koje planiramo obnoviti do kraja godine.Jedan dio je već obnovljen i to županijska cesta od Slane do Pokupskog“, rekao je župan.

Gradonačelnike i načelnike, još jednom je podsjetio  da je u slučajevima u kojima gradovi i općine mogu financirati 50 posto obnove prometnica na svom području, Županija spremna sudjelovati također s 50 posto.

Kozarice 4Kozarice 5

Kozarice 9Kozarice 6

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.