Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prvi put od travnja eurodizel ispod 9 kuna

Ovotjedni pad cijena naftne kompanije objašnjavaju kombinacijom krtetanja cijena burzovnih kotacija na Mediteranskom tržištu i odnosa tečaja dolara prema kuni

Ovotjedni pad cijena naftne kompanije objašnjavaju kombinacijom krtetanja cijena burzovnih kotacija na Mediteranskom tržištu i odnosa tečaja dolara prema kuni

Prvi put u posljednja tri mjeseca cijena litre eurodizela pala je ispod psihološke granice od 9 kuna. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva u utorak je jeftinija za šest lipa i sada se prodaje po cijeni od 8,97 kuna.

Itekakvog razloga za veselje imaju i vozači koji koriste benzinska goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 jeftinija je za čak 21 lipu, što je najveći pojedinačni pad u ovoj godini (prije tri tjedna cijena je pala za 20 lipa). Tako je spremnik od 50 litara ove vrste goriva od utroka jefitniji za 10,5 kuna. Ujedno, litra eurosupera 95 najjeftinija je od kraja travnja.

Isto tako, i autoplin je u utorak pojeftinio. Naftne kompanije snizile u cijenu ove vrste goriva za 18 lipa i sada se prodaje za 3,57 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je drugi uzastopni tjedan pada cijene autoplina tijekom kojeg je pojeftinio ukupno 32 lipe.

Ovotjedni pad cijena naftne kompanije objašnjavaju kombinacijom krtetanja cijena burzovnih kotacija na Mediteranskom tržištu i odnosa tečaja dolara prema kuni. Nadalje, na svjetskim tržištima u posljednjih je mjesec dana barel sirove nafte pao za deset posto. No, prvi puta od kraja travnja, dolar je upravo u utorak preskočio razinu od sedam kuna. Niže u priopćenju nalazi se graf kretanja tečaja dolara i kune. Ova promjena tečaja zasigurno će poprilično utjecati na cijene goriva idućega tjedna, ako ne ništa drugo, ublažit će ili poništiti mogući pad.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.