Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Quirinus s Vama i na Gradskoj tržnici Sisak

Obitelji Dedić iz Moščenice povrtna košara

Obitelji Dedić iz Moščenice povrtna košara

Zdravo, ukusno i živo bilo je u četvrtak, 30. srpnja na Gradskoj tržnici u Sisku. U suradnji  s tržnicom naš je radio odradio svoju emisiju „Quirinusov suncobran“. Doduše u četvrtak ujutro to je bio više kišobran radi kišnog prijepodneva, no ni kiša nije spriječila uobičajenu živost četvrtkom na Gradskoj tržnici .

DSC_0010

U emisiji su otkrivene tajne povrtne košarice naših baka s naglaskom na priči o tikvama iz bakinih vrtova. Koja je razlika između „modernih“ i „bakinih“ tikvica pojasnila je  Jasna Aleksić iz OPG-a Aleksić.

DSC_0021

Gospođa Radojka Zdjelar ustala se u četiri ujutro kako bi nam pripremila ukusnu bućnicu. S našim slušateljima podijelila je recept za ovu domaću ukusnu poslasticu, ali naglasila kako se od buće može pripraviti još puno ukusnih i zdravih jela. I – posebno istaknula – buća je zdrava i ne deblja!

DSC_0023DSC_0011

Gospođa Kata Ivšić iz OPG-a Kate i Marinele Ivšić osim svoje priče o bući ispričala nam je i nekoliko zanimljivosti o kukuruzu šećercu „koji ne može dugo stajati“, jer se treba iskoristiti odmah i isključivo se poslužuje kuhan. Potražnja za njim je velika i nikada ga ne ostane, sve se proda.

DSC_0030

Direktorica Gradske tržnice Adelina Ivković još je jednom objasnila kako je tržnica Centar ruralnog razvoja. Potvrđuje to više od 90 certificiranih OPG-a koji svoje domaće, zdrave proizvode prodaju svakodnevno na prostoru sisačke tržnice.  Siščanke i Sščani mogu biti sigurni, ukoliko proizvode kupuju na ovoj tržnici da jedu domaći proizvod hrvatskog seljaka.

DSC_0012 (1)

Organizirali smo i nagradnu igru i prostoru na glavnom ulazu gdje je bila smještena naša programska ekipa pridružio bračni par Dedić iz Moščenice. Oboje gurmani i „kuhari iz gušta „ispričali su nam kako oni pripravljaju jela od tikvica. Zaslužili su povrtnu košaru koju im je uručila direktorica Adelina Ivković.

DSC_0019 (1)

Quirinusova ekipa i u subotu, 01. kolovoza očekuje Vas na Gradskoj tržnici od 9 sati.Saznajemo više o rajčici, butternot tikvici i mlječnim proizvodima.U režiji u Starčevićevoj 46 bila je Jelena, a na tržnici Ivor i Karmen

 

Photo: Donat Rogić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.