Zdravo, ukusno i živo bilo je u četvrtak, 30. srpnja na Gradskoj tržnici u Sisku. U suradnji s tržnicom naš je radio odradio svoju emisiju „Quirinusov suncobran“. Doduše u četvrtak ujutro to je bio više kišobran radi kišnog prijepodneva, no ni kiša nije spriječila uobičajenu živost četvrtkom na Gradskoj tržnici .
U emisiji su otkrivene tajne povrtne košarice naših baka s naglaskom na priči o tikvama iz bakinih vrtova. Koja je razlika između „modernih“ i „bakinih“ tikvica pojasnila je Jasna Aleksić iz OPG-a Aleksić.
Gospođa Radojka Zdjelar ustala se u četiri ujutro kako bi nam pripremila ukusnu bućnicu. S našim slušateljima podijelila je recept za ovu domaću ukusnu poslasticu, ali naglasila kako se od buće može pripraviti još puno ukusnih i zdravih jela. I – posebno istaknula – buća je zdrava i ne deblja!
Gospođa Kata Ivšić iz OPG-a Kate i Marinele Ivšić osim svoje priče o bući ispričala nam je i nekoliko zanimljivosti o kukuruzu šećercu „koji ne može dugo stajati“, jer se treba iskoristiti odmah i isključivo se poslužuje kuhan. Potražnja za njim je velika i nikada ga ne ostane, sve se proda.
Direktorica Gradske tržnice Adelina Ivković još je jednom objasnila kako je tržnica Centar ruralnog razvoja. Potvrđuje to više od 90 certificiranih OPG-a koji svoje domaće, zdrave proizvode prodaju svakodnevno na prostoru sisačke tržnice. Siščanke i Sščani mogu biti sigurni, ukoliko proizvode kupuju na ovoj tržnici da jedu domaći proizvod hrvatskog seljaka.
Organizirali smo i nagradnu igru i prostoru na glavnom ulazu gdje je bila smještena naša programska ekipa pridružio bračni par Dedić iz Moščenice. Oboje gurmani i „kuhari iz gušta „ispričali su nam kako oni pripravljaju jela od tikvica. Zaslužili su povrtnu košaru koju im je uručila direktorica Adelina Ivković.
Quirinusova ekipa i u subotu, 01. kolovoza očekuje Vas na Gradskoj tržnici od 9 sati.Saznajemo više o rajčici, butternot tikvici i mlječnim proizvodima.U režiji u Starčevićevoj 46 bila je Jelena, a na tržnici Ivor i Karmen
Photo: Donat Rogić
You must be logged in to post a comment Login