Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Moda i politika

Sa sjednice Županijske skupštine

Sa sjednice Županijske skupštine

Dnevi red 12. Sjednice županijske skupštine SMŽ dopunjen je s dvadeset točaka, tako da u konačnici vijećnici danas imaju za odraditi ukupno 37 točaka. Dopunjenih dvadeset odnose se isključivo na prijedloge trećine vijećnika koji predlažu razriješenje predsjednika i članova upravnog vijeća Županijske uprave za ceste te imenovanje novog predsjednika i članova ovog upravnog vijeća. Ostale se odnose na razriješenja postojećih članova i imenovanje novih članova različitih odbora.

Ovi prijedlozi naišli su na kritiku oporbe, jer je predlagatelj, u ovom slučaju trećina vijećnika, tražio da se o ovim točkama raspravlja po hitnom postupku. Oporba ne vidi razlog za hitnost, osim potrebe vladajućih, pretpostavlja oporba , da postave svoje ljude, odnosno političke istomišljenike. Predlagatelj kao razlog hitnosti navodi potrebu za učinkovitijim radom.  Nakon iscrpljujuće i , možemo reći, ne baš konstruktivne rasprave ove su točke većinom glasova vijećnika uvrštene na dnevni red današnje sjednice.

HSP-ov Pejo Trgovčević tražio je u ime kluba vijećnika skidanje s dnevnog reda točke o rebalansu proračuna. Njegov prijedlog nije prihvaćen, a HSP u stanci saziva i tiskovnu konferenciju, kojoj nazoče i predstavnici drugih oporbenih stranaka.

soldo

 Dok se smanjuju stavke, kaže Trgovčević, povećavaju se stavke za SIMORA-u sa 1,7 mln kuna na 2 milijuna kuna. Hsp-ov Željko Soldo o Modnoj reviji u Zagrebu u organizaciji SIMORA-e

zupan_0804

Nakon tiskovne HSP-a , tiskovnu je održao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.