Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župan Žinić primio Marija Vavru

Mario Vavro istaknuti je sisački streličar i osvajač brojnih medalja

Mario Vavro istaknuti je sisački streličar i osvajač brojnih medalja

Sisačko-moslavački župan u sjedištu Županije u Sisku primio je u petak, 24. srpnja 2015.  Marija Vavru, svjetski uspješnog mladog streličara Streličarskog kluba Siscia i predsjednika kluba Borisa Savića. Vavro je ove godine osvojio Grand Prix Europe, a prošle  godine postavio je četiri hrvatska i jedan europski rekord.

Meni kao županu uvijek je čast primiti mlade ljude koji svojim zalaganjem,upornim radom i treninzima ostvaruju vrhunske rezultate. To je putokaz za sve mlade ljude, istaknuo je župan Žinić:

 

 

Potrebno je stvoriti preduvjete za ostanak mladih, naglasio je župan Žinić

 

 

U streličarstvu postoje dvije velike discipline, dvoransko i vanjsko streličarstvo. Vanjsko streličarstvo odvija se na 50 metara, dvoransko na 18. Eliminacijske borbe su jednake, i vani i unutra- 15 strijela, jedan meč, jedan na jedan. Također postoje dvije kategorije lukova. Dok olimpijski luk ima svoju disciplinu na olimpijskim igrama, složeni još nema, ali to bi se kroz koju godinu trebalo promijeniti. Marijova kategorija je složeni luk.

Vavro, koji je 2013. godine proglašen najboljim sportašem grada Siska ustvrdio je kako je osvajanje Grand prixa ipak bilo iznenađenje za njega:

 

 

O samom streličarskom sportu i o potencijalima kojima raspolaže Streličarski klub Siscia nešto više rekao je predsjednik kluba, Boris Savić:

 

 

Kako bi se pratili vrhunski rezultati mladog streličara Vavre i cijelog kluba SK Siscia, Žinić je najavio daljnju financijsku potporu Županije .

 

P1070624P1070625

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.