Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Stažiranje u Bruxellesu

Jedinstveno putovanje koje obogaćuje

Jedinstveno putovanje koje obogaćuje

Stipendistice Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“, studentica agronomije Vedrana Popijač i studentica komunikologije Antonija Radošević, ove su akademske godine dobile priliku stažirati u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Naime, prošle godine je europarlamentarka Marijana Petir potpisala ugovor s Biskupijom zakladom kojim će svake godine, narednih četiri, za dvoje stipendista biti osigurano jednomjesečno stažiranje u Bruxellesu.

Stipendisttice1

Njihov boravak u Bruxellesu traje tek 15 dana, ali kažu da se često osjećaju kao da su ondje mjesecima. Na život u Bruxellesu se nije teško naviknuti jer su se do sad susretale samo s ljubaznim i otvorenim ljudima, te doživjele ugodna iskustva. Svakoga jutra ustaju i odlaze na posao gdje ih čekaju uvijek novi i zanimljivi zadatci za taj dan.

epp

Njihov svakodnevni doprinos u uredu zastupnice Petir doživljavaju kao jedinstveno putovanje koje ih obogaćuje na privatnom, ali naročito na poslovnom aspektu života. Pozitivna atmosfera na poslu, odlasci na konferencije, rad s mladim i entuzijastičnim ljudima te mnogo novih i zanimljivih izazova je ono što njihovih mjesec dana čini posebnim. Mnoštvo ljudi iz raznih kultura s različitim svjetonazorima govori o bogatstvu grada i njegovoj važnosti na europskoj sceni. Naše stipendistice su sigurne kako će se nakon mjesec dana stažiranja vratiti u Hrvatsku bogatije za jedno veliko iskustvo koje će ih ojačati i ohrabriti za njihove nadolazeće korake i izazove u životu. „Zahvaljujući našem biskupu Vladi Košiću, Biskupijskoj zakladi, te gospođi Petir unaprijedit ćemo vlastite sposobnosti, povećati kvalitete i steći nova poznanstva koja će nam otvoriti vrata za nove prilike u poslovnom svijetu. Nije ni potrebno reći kako bismo ovo iskustvo preporučile svakome jer ono predstavlja jedan veliki izazov, ali ujedno i jednu predivnu avanturu“, poručile su Vedrana i Antonija.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.