Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Svečano u župama Sisačke biskupije

sv. Marija Magdalena, sv. Jakov i sv. Ana

sv. Marija Magdalena, sv. Jakov i sv. Ana

Župa Sela svečano će u nedjelju 26. srpnja proslaviti blagdan svoje zaštitnice sv. Marije Magdalene i 250. obljetnicu posvećenja župne crkve. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Proslavi prethodi trodnevna duhovna obnova od četvrtka 23. srpnja do subote 25. srpnja koju predvodi fra Darko Tepert, OFM, s početkom u 17 sati.

Predstavljanje knjige „Župna crkva svete Marije Magdalene u Selima – 250. obljetnica posvećenja“ održat će se u petak 24. srpnja u 20 sati u Velikoj dvorani pastoralnog centra u Selima. O knjizi će govoriti urednici Spomenka Jurić i Stjepan Vego, te domaći župnik vlč. Mato Sukalić.

Mjesto Mošćenica (petrinjska župa Preobraženja Gospodnjeg), svečano će u subotu 25. srpnja proslaviti blagdan svog zaštitnika sv. Jakova apostola. Središnje misno slavlje u kapeli Sv. Jakova u 11 sati predvodit župnik iz Žažine vlč. Mladen Vidak, a slavlje u 19 sati na prostoru iza područne škole Mošćenica, domaći župnik vlč. Josip Karas.

Župa Osekovo svečano će u nedjelju 26. srpnja proslaviti blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Ane.

Tom prigodom misno slavlje u župnoj crkvi predvodit će župnik iz Volodera vlč. Nikola Majcen, s početkom u 11 sati. Nakon mise slijedi tradicionalno druženje pod šatorima na igralištu uz glazbu, kao i prodajna izložba slika sa slikarskih kolonija održanih proteklih godina.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.