Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

The Clash – ovotjedni izbor iz Glazbene zbirke!

Glazbena zbirka NKČ Vlado Gotovac sadrži više od 900 naslova

Glazbena zbirka NKČ Vlado Gotovac sadrži više od 900 naslova

Danas smo odlučili zaviriti u glazbenu zbirku Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak te Vas upoznati s njenom bogatom kolekcijom. Glazbena zbirka posjeduje više od devet stotina glazbenih naslova, mnoštvo literature iz područja glazbene teorije, glazbene povijesti te o glazbenim instrumentima. Žanrovski obuhvaća doslovno sve: klasiku, pop, rock, tradicijske skladbe- od Mozarta do Pink Floyda i Azre- sve je tu.

Monografija o kultnoj britanskoj punk skupini prošlog je studenog, u izdanju Dallas Recordsa, napokon prevedena i na hrvatski. Nastala prema sjećanjima i reminiscencijama članova benda, knjiga „The Clash“ napisana je od strane legendarnog Joea Strummera, Micka Jonesa, Paula Simonona i Toppera Headona, dok su urednici „velike pink knjige“ Milan Pavlinović i Anđelo Jurkas, a knjigu su s engleskog preveli Milan Pavlinović i Zoran Stajčić. Sve intervjue vodio je Mal Peachey koji je i glavni urednik originalnog izdanja.

U uvodu knjige s kojom nas upoznaje Vesna Ivanković, knjižničarka Narodne knjižnice i čitaonice, susrećemo  se s ovim riječima koje će nam najbolje ocrtati bend:

 

 

Svaki član pružio je bendu jedinstveni glazbeni i politički stav, ali svi su dijelili istu želju: biti u bendu koji svira snažnu i utjecajnu glazbu.

 

 

Za kraj citat jednog od urednika našeg izdanja, Anđela Jurkasa:

 

 

Treći album The Clasha, London Calling pušten na tržište 1979., jedan je od najvažnijih albuma u povijesti rock glazbe. Objavljen je u SAD-u u siječnju 1980., a 2003. časopis Rolling Stone ga je stavio na 8. mjesto među 500 najboljih albuma svih vremena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.