Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Lekeniku potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni Marof

Poslovna zona Marof ima svijetlu budućnost, istaknuo je župan Žinić

Poslovna zona Marof ima svijetlu budućnost, istaknuo je župan Žinić

U Lekeniku su u četvrtak, 23. srpnja 2015.  potpisani ugovori o poslovnoj suradnji između Općine Lekenik i članova zajednice ponuditelja u vezi izgradnje infrastrukture u „Poslovnoj zoni Marof “Lekenik.  Vrijednost radova iznosi 21 milijun 973 tisuće i 958 kuna, a ugovorima su obuhvaćeni radovi elektroopskrbe, javne rasvjete i telekomunikacija, izgradnje  plinovoda, prometnica, vodoopskrbe,  te sanitarne i oborinske odvodnje. Početak radova očekuje se odmah u kolovozu po uvođenju u posao, a njihov  završetak do 30.lipnja 2016. godine. Osigurana bespovratna sredstva dodijeljena su iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda Europske unije u sklopu programa 2007-2013.

Ovo je jedan od povijesnih trenutaka za Općinu Lekenik, rekao je načelnik Općine, Ivica Perović:

 

 

Ispred zajednice ponuditelja koju čine tvrtke MONTEL d.o.o. iz Zagreb i tvrtka GIP-PIONIR d.o.o. svoja je očekivanja iznio Zlatko Gračanin:

 

 

U Hrvatskoj, nažalost, postoji više stotina poslovnih zona koje zjape prazne. Samim time, činjenica da je ovaj projekt dobio prolaznu ocjenu na natječaju za fondove Europske unije pokazuje da ova poslovna zona ima budućnost, ustvrdio je sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić:

 

 

Zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir ,koja od samog početka sudjeluje u razvoju projekta „Poslovne zone Marof“ , izrazila je zadovoljstvo konačnim početkom radova na izgradnji infrastrukture u zoni:

 

 

Stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki „EKO-PLAN d.o.o“, a vrijednost tog ugovora je 281 tisuća i 250 kuna. Partner u ovom projektu je Središnja agencija za financiranje i ugovoranje projekata Europske unije koja je ujedno i kontrolno tijelo u provedbi projekta.

 

P1070617P1070618

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.