Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Sisku predstavljena “3D tvornica budućnosti”

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda

U Sisku je održana 1. konferencija projekta „3D Tvornica budućnosti“. Projekt 3D tvornica budućnosti namijenjen je učenicima i nastavnicima u srednjim strukovnim školama za usvajanje novih, inventivnih načina stjecanja znanja, kompetencija i novih ishoda učenja iz područja primjene 3D tehnologije, ICT tehnologije i robotike. Realizacijom projekta „3D tvornica budućnosti“ stručno će se educirati 22 nastavnika iz pet strukovnih škola, iz područja 3D tehnologije, programiranje na Android platformi, stvaranju i prikazu holograma te će se tako povećati stručne kompetencije nastavnika. Ostaviti stare, crne industrije iza nas i okrenut se potpuno novim tehnologijama, industrijama 21. stoljeća cilj je ovog projekta, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak, inače nositelja projekta, Davor Malović:

 

 

Partneri u projektu su Sisačko-moslavačka županija, Strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.

Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- područnog ureda Sisak izrazila je nadu da će ovakvi i slični projekti pomoći u smanjenju nezaposlenosti i razvoju ljudskih potencijala:

 

 

Sisačko-moslavački župan nije skrivao zadovoljstvo viđenim, a obećao je i daljnu potporu županije:

 

 

U sklopu projekta kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, 25 učenika će projektirati i izraditi specijalizirano robotizirano vozilo-rover za istraživanje opasnih i nedostupnih područja primjenom 3D tehnologije kroz praktičnu nastavu i Ljetnu školu 3D tehnologija.

Svi mi volimo nešto napraviti i kada provedemo u stvarnost ideju koju smo osmislili, osjećamo se dobro, kaže Stevče Arsoski, voditelj projekta:

 

 

P1070298P1070299P1070300P1070305

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.