Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Za čuvare baštine u Gunji

Pozornica u rijeci

Pozornica u rijeci

Natjecanje u starim športovima i 14. Smotra izvornog folklora Pokuplja, Posavine i Turopolja okupili su u selu pokraj Kupe -Letovaniću više od tisuću posjetitelja . Kulturno-turistička manifestacija naziva “Poplavljeni za poplavljene” okupila je kulturno-umjetnička društva iz  Štitara,Žakanja, Slavonskog Kobaša, Hrastovice, Viduševca, Sela, Pešćenice, Lekenika i Letovanića.

P1070291

Manifestacija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a svečano ju je otvorio osobni predsjedničin izaslanik , sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Uz pokroviteljstvo predsjednice, supokrovitelji manifestacije održane u nedjelju, 05. srpnja  bili su Sisačko-moslavačka županija i Općina Lekenik.

P1070288P1070286

Organizatori manifestacije HKUD “Poculica” Letovanić i Turistička zajednica općine Lekenik zadovoljni su odazivom posjetitelja, jer su sva sredstva prikupljena na ovoj manifestaciji naimjenjena KUD-u Graničar iz Gunje, društvu koje je u lanjskim poplavama ostalo bez svojih narodnih nošnji. Programu u Letovaniću kojeg su pomogli brojni donatori, nazočili su i predstavnici Hrvatskih voda, Vatrogasne zajednice SMŽ, DVD-a Letovanić, Gradskog društva Crvenog križa Sisak koji su tijekom prošlogodišnjih i ovogodišnjih poplava na području općine Lekenik pomogli mještanima.

P1070292P1070290

Prije same Smotre sudionici u programu okupili su se kod obitelji Škofač gdje su razgledali etno postav.

P1070283P1070285

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.