Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Gospodarski susret u Lipovljanima – “Mogućnost gospodarske suradnje Češka -Hrvatska, prilika za Lipovljane i SMŽ”

Korisna razmjena iskustava i podloga za buduću suradnju Češke i Hrvatske

Korisna razmjena iskustava i podloga za buduću suradnju Češke i Hrvatske

U Lipovljanima je u okviru programa Lipovljanskih susreta 2015.  u petak, 21. kolovoza , održan Gospodarski susret na temu „Mogućnosti gospodarske suradnje Češka-Hrvatska, prilika za Lipovljane i SMŽ“.

Ovaj pozivni radni skup je na inicijativu Organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta 2015 podržala je HGK Županijska komora Sisak, te Veleposlanstvo Češke republike u Zagrebu i njihova agencija CZECH Trade .

Cilj ovog susreta je bio prezentiranje ideja i inicijativa kao i razmjena korisnih iskustava kroz primjere dobre prakse vezano na dosadašnju i buduću gospodarsku suradnju češkog i hrvatskog gospodarstva.

Sisačko moslavačka županija, a napose Općina Lipovljani, imaju bogat i raznovrstan potencijal i mogućnosti zasnivanja i širenja poslovnih oblika suradnje, u čemu je jedna od pretpostavki i razmjena ovakvih informacija, te podizanje svijesti o obostranoj zainteresiranosti za poslovne aktivnosti na relaciji dviju zemalja članica EU.

P1080428

Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar posebno je zadovoljan što je u program Lipovljanskih susreta uvedena i gospodarska komponenta

Načelnik Ribar podsjeća kako su Lipovljani već nekoliko godina mjesto susreta

HGK Županijska komora Sisak odmah je prihvatila suradnju u organizaciji ovog foruma, rekao je u Lipovljanima predsjednik HGK ŽK Sisak Boris Mesarić

Rezultati ovog susreta neće biti vidljivi odmah, ali vjerujem vrlo brzo, dodao je Mesarić

Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu podsjetio je kako je ideja uvođenja zemlje partnera u Lipovljanske susrete veliki korak ka međusobnim novim suradnjama

P1080425

Općina Lipovljani ovom inicijativom nagovještava, kroz stvaranje planskih prostornih uvjeta i ubrzanom izgradnjom komunalne infrastrukture, svoj interes i otvorenost za nove projekte, nove poduzetnike i nove gospodarske inicijative.

P1080424

U radu foruma sudjelovali su kao  izlagači prezentatori Bohuslava Zavadla, ZbynekPeška,Brankica Grd i  Mari0 Ribar . O primjerima dobre prakse govorili su Jasna Snovak, Dario Hanzl, Željko Lovrak i Mate Knezović.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.