Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Anđelo Jurkas: “2Cellos – Veliki prasak”, službena biografija

Predgovor za knjigu od 366 stranica napisao je Sir Elton John, a biografija sadrži svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji…

Predgovor za knjigu od 366 stranica napisao je Sir Elton John, a biografija sadrži svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji...

Vesna Ivanković iz Gradske knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak pripremila je za slušatelje Radija Quirinus ovotjednu Preporuku knjige. Kako se Vesna u posljednje vrijeme  bavi katalogizacijom glazbene građe u knjižnici, tako je i za slušatelje Radija Quirinus odabrala književnu preporuku iz područja glazbe i glazbenih biografija.

Crossover glazba, ona koja u sebi objedinjuje elemente nekoliko vrsta – najčešće popa i klasične glazbe – čini se, žilav je trend; u svjetskim okvirima, u toj maniri među prvima je “zagudila” violinistica Vanessa Mae i time postala neformalna rodonačelnica i globalna crossover-atrakcija, dok je kod nas stil popularizirao pijanist reproduktivac Maksim Mrvica.


20130708-130454_2celloscover23mmrmanji


Svojim imidžem i koketiranjem s popom taj je daroviti Šibenčanin potom poharao Daleki istok, dok je svojom pojavnošću i glazbenim darom crossover popularnim kod nas učinila i čelistica Ana Rucner. Atrakcija zvana Šulić i Hauser, također gudački dvojac koji je na klasičnim glazbalima odsvirao Michaela Jacksona  samo je nastavila trend… i upravo oni biti će tema našeg današnjeg druženja..

 

 

Luka Šulić i Stjepan Hauser upoznali su se još u adolescentskim danima i zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Šulić je kasnije došao na londonsku Kraljevsku glazbenu akademiju  , a Hauser na Kraljevsko sveučilište u Manchesteru.

 

 

Njihov munjeviti uspjeh morao je biti zabilježen. Tog se posla prihvatio Anđelo Jurkas i nakon samo deset mjeseci istraživanja i rada iznjedrio biografiju ovog dvojca pod naslovom „Veliki prasak“.

 

 

Velika podrška u svemu bile su im njihove obitelji ,a obojica su imala sreće da uz obitelji pune ljubavi i razumijevanja u teškoćama na koje su nailazili tijekom svog ne samo glazbenog odrastanja imaju dobre anđele čuvare, Stjepan u vidu prof. Krunoslava Peljhana, a Luka u vidu Valtera Dešpalja.

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.