Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Cijene goriva strmoglavo padaju

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene benzina, litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene benzina, litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene benzina. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 75 lipa. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva 37,5 kuna jeftiniji nego prije četiri tjedna. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,64 kune.

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 13 lipa, što je peti uzastopni tjedan pada cijene. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela prodaje se između 8,66 kuna i 8,73 kune. U posljednjih pet tjedana cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 62 lipe čime je spremnik od 50 litara jeftiniji za 31 kunu. Litra autoplina također je pojeftinila, i to za 6 lipa i sada se prodaje za oko 3,51 kunu, ovisno o komapniji.

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim trržištima barel nafte u ponedjeljak je iznosio 48 dolara, a u utorak 50 dolara. Tečaj dolara i kune nije se puno mijenjao i kreće se oko 6,90 kuna za jedan dolar.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.