Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Crvena jabuka velikim koncertom u Opatiji proslavila 30. rođendan

Koncert je trajao duže od tri sata, a bend je predstavio svoje najveće hitove, od prvog albuma “Crvena jabuka” (1986) do posljednjeg “Nek bude ljubav” (2013)

Koncert je trajao duže od tri sata, a bend je predstavio svoje najveće hitove, od prvog albuma "Crvena jabuka" (1986) do posljednjeg "Nek bude ljubav" (2013)

Crvena jabuka je velikim koncertom na opatijskoj Ljetnoj pozornici proslavila 30 godina uspješne karijere te je dokazala da je jedan od najboljih live bendova u regiji. Koncert je trajao duže od tri sata, a bend je predstavio svoje najveće hitove, od prvog albuma “Crvena jabuka” (1986) do posljednjeg “Nek bude ljubav” (2013).

Crvenoj jabuci na pozornici su se pridružili brojni slavni gosti među kojima su Halid Bešlić, Antonija Šola, Željko Samardžić, Klapa Tramuntana i Antimon. S bendom su nastupali i popularni glazbenik i producent Branimir Mihaljević na klavijaturama te njegovi sinovi, Matej Mihaljević na violini te Marko Mihaljević na gitari. Osim što su predstavili svoje najveće hitove, Žera i ostatak benda odali su počast Arsenu Dediću otpjevavši pjesmu “Odlazak”.


jabuka


Posebni efekti i vatromet dodatno su začinili odličan koncert, a bend se na nagovor publike vratio i na bis. Ovaj koncert za grupu je bio značajan i iz razloga što su prije 30 godina upravo u Opatiji promovirali svoj debitantski album, a sada su se ondje vratili na vrhuncu slave. Zahvalili su se i svojoj vjernoj publici koja ih prati toliko godina te su se osvrnuli na cijelu svoju karijeru.

Popularnost Crvene jabuke ne jenjava ni nakon 30 godina, što dokazuje broj publike na njihovim koncertima. Iza njih su mnoge predivne pjesme, mnogi hitovi, na stotine nastupa u Hrvatskoj, regiji i svijetu, nezaboravne suradnje s kolegama glazbenicima. I dalje se rađaju novi hitovi koji osvajaju domaći eter, a najavili su kako će i dalje snimati istim tempom.


jabuka2


Crvena jabuka priprema novi album najavljen pjesmom “Lubenice”, koju su snimili s grupom Gustafi. Croatia Records je pripremila i peterostruki CD box set “100 originalnih pjesma” koji se u prodaji u svim trgovinama pojavio u petak, 21. kolovoza. Ova kompilacija presjek je diskografske karijere benda.


Foto: Sandra Mihaljević

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.