Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan grada Gline i 20. obljetnica Oluje obilježeni svečanom sjednicom Gradskog vijeća

U Domovinskom ratu život su izgubile 392 osobe s područja Gline

U Domovinskom ratu život su izgubile 392 osobe s područja Gline

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom je domu obilježen Dan grada Gline i Dan pobjede. Na sjednici čiji je posebni gost bio general Petar Stipetić, gradonačelnik Gline Milan Bakšić predstavio je nekoliko uspješnih projekata poput projekta razminiranja 4 kilometra kvadratna poljoprivrednih površina, dovršetka preostala 3 i pol kilometra magistralnog cjevovoda Prezdan- Glina do gotovo izgrađenog staračkog doma. No, jedan je projekt posebno izdvojio:

 

 

Glinski preci ostavili su nam mnoštvo razloga da s ponosom našu Glinu doživljavamo kao simbol tisućljetne borbe za opstojnost hrvatskog nacionalnog identiteta. Da bismo ljudima, njihovim djelima i žrtvama koje su dane u Domovinskom ratu odali počast, mi živimo njihove snove u slobodnoj domovini Hrvatskoj, rekla je predsjednica Gradskog vijeća, Sanja Štingl Vlašić:

 

 

U obrani Gline tijekom Domovinskog rata život su izgubile 392 osobe od kojih se njih više od 140 još uvijek vode kao nestale. Zamjenica ministra branitelja, Vesna Nađ naglasila je kako je Glina neizostavna stanica prilikom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti:

 

 

Stožerni general u mirovini, Petar Stipetić kojemu je zbog zasluga u oslobađanju Gline prije tri godine dodijeljen status počasnog građanina Grada Gline rekao je kako gradska uprava nije mogla odabrati bolji datum od 6. kolovoza za proslavu Dana grada:

 

 

Stipetić se osvrnuo i na komentare koji posljednjih dana dolaze iz Beograda vezano uz vojno redarstvenu akciju Oluja:

 

 

P1070965P1070972P1070978P1070982

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.