Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Godišnjica smrti Kralja rock’n’rolla

Preminuo je sa samo 42 godine od srčanog udara 16. kolovoza 1977. godine.

Preminuo je sa samo 42 godine od srčanog udara 16. kolovoza 1977. godine.

Elvis je ušao u legendu kao čovjek neopisive ljepote i golemog glazbenog talenta, kao siromah koji je uspio, kao bijelac koji je pjevao kao crnac. Po zaradi od prodanih ploča Elvis i mrtav zarađuje više nego što mnoge današnje velike zvijezde mogu i sanjati.

Osim kultnih hitova, ‘Hound Dog’, ‘Heartbreak Hotel’, ‘Blue Suede Shoes’ i mnogih drugih, o njegovoj fantastičnoj karijeri najbolje govore brojke – prodao je više od 500 milijuna ploča diljem svijeta, snimio je i 33 filma.

O ambiciji je rekao da je to san kojega pokreće moćan motor (V8, točnije), a o tome kako je postao zvijezda i što njega pokreće jednom je rekao: “Shvatio sam koliko je važno ljude dobro zabaviti. Jednostavno im moraš dati razlog da se vrate. A što se rokenrola tiče… Ako ga osjećate, ne možete ništa drugo nego se prepustiti tom osjećaju. To je ono što ja radim i ne mogu si pomoći”.

Preminuo je sa samo 42 godine od srčanog udara 16. kolovoza 1977. godine.

Obilježavanje Elvisovih godišnjica rođenja i smrti posebno je emocionalno na njegovom imanju Graceland u Tennessyju gdje njegovu uspomenu čuvaju i drže živom bivša supruga Priscilla i kćerka jedinica Lisa Marie Presley.


 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.