Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Goran Karan na piratskom brodu snimio spot za pjesmu ‘GORKO MORE’

S pjesmom “Gorko more” će se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza u Šibeniku

S pjesmom "Gorko more" će se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza u Šibeniku

U jedinstvenoj atmosferi napuštenog sela Lukete iznad Primoštena te na nasukanom piratskom brodu pred kompleksom Solaris pokraj Šibenika, Goran Karan snimio je spot za svoju novu pjesmu ‘Gorko more’ s kojom će se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza u Šibeniku. 


 


– Snimali smo na dva najtoplija dana ovog srpnja. Prvu večer smo u suton došli u Lukete i, kadar po kadar, zašli u mali labirint puteljaka, suhozida i napuštenih kuća. Tužna je i svečana ljepota seoske Dalmacije. Masline, kamen i mala kapelica na rakrižju puteva kojima se više nitko ne vraća, opisao je Karan malo selo čija je osama savršeno ugostila stihove njegove pjesme ‘Gorko more’.

– Drugi dan je redatelj Željko Petreš imao zamisao snimiti plovidbu na jedrenjaku, ali je prije zakazanog termina po Šibeniku svom silinom udarilo nevrijeme. Kako se ovdje kaže – prava pravcata dalmatinska nevera s orkanskim vjetrom, munjama i dugoočekivanom ljetnom kišom. Tako je taj naš namjeravani izlazak na pučinu, zbog lošeg vremena i zdrave pameti, otkazan. No, kako u mom svijetu važi pravilo i zakon da ‘The show must go on’, tako je i snimanje ipak obavljeno pred hotelima Solaris gdje su nam ljubazno dopustili korištenje nasukanog piratskog broda, ispričao je Karan. Kako je polako padala večer, padala je i temperatura, pa je bilo lakše nastaviti snimanje pogotovo u ugodnoj atmosferi ‘Dalmat inskog sela’ u sklopu Solarisa.– Ambijent je bio sjajan, a večera prava domaća, pa, ako je more i bilo gorko, slatko smo se najeli! Sve skupa, zahvaljujući redatelju Petrešu i osoblju Solarisa, to je bilo jedno od najugodnijih snimanja spota u mom životu, zaključio je Karan.

Za razliku od olujnog snimanja spota, snimanje i sam nastanak pjesme prošli su u puno mirnijem tonu. Pjesma je, naime, nastala sasvim slučajno. Stihove joj potpisuje Nenad Ninčević, glazbu Goran Karan, a aranžman Nikša Bratoš.

Nenad Ninčević i ja napisali smo pjesmu ‘Gorko more’ za malo manje od sat vremena. Zapravo smo radili na drugom materijalu, ali se spontano dogodila ova pjesma. Nikša Bratoš odradio je čarobnu, vanvremensku produkciju, a festival Večeri dalmatinske šansone najbolje je mjesto za njenu prezentaciju, kazao je Karan koji potpisuje glazbu pjesme ‘Gorko more’.

Za Šibenik me vežu sjajne uspomene, tamo sam uvijek donosio dobre pjesme i dobio nekoliko nagrada, tako da vjerujem da bi se kamen, more i šibenska katedrala mogli dobro udružiti, zaključio je Karan.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.