Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Gorivo najjeftinije od veljače

Litra benzina najjeftinija je u posljednjih šest mjeseci. Šesti tjedan za redom pale su cijene benzinskih goriva.

Litra benzina najjeftinija je u posljednjih šest mjeseci. Šesti tjedan za redom pale su cijene benzinskih goriva.

Litra benzina najjeftinija je u posljednjih šest mjeseci. Šesti tjedan za redom pale su cijene benzinskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak, 25. kolovoza niža je za čak 21 lipu, čime je pala na najnižu  razinu od sredine veljače ove godine. Ukupno je u posljednjih šest tjedana litra eurosupera 95 jeftinija čak za više od jedne kune, čime je cijena spremnika od 50 litara niža za 51 kunu. Sada se prodaje oko 9,36, odnosno 9,37 kuna, ovisno o kompaniji.

Pala je i cijena eurodizela i to za 13 lipa po litri. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurodizela prodaje se za oko 8,53 kunu, što je najniža cijena od početka veljače. Također, u posljednjih sedam tjedana litra ove vrste goriva bilježi pad cijene. U tom razdoblju, spremnik od 50 litara jeftiniji je ukupno 38,5 kuna.

Nažalost, vozači koji koriste autoplin nemaju razloga za veselje. Litra ove vrste goriva poskupila je za 5 lipa i sada se prodaje za oko 3,61 kunu, ovisno o kompaniji. S time da Plinski centar Zagreb prodaje autoplin po čak 20 lipa nižoj cijeni od velike većine ostalih postaja.

Ovakvo kretanje cijena, kažu iz naftnih kompanija, posljedica je pada cijena derivata na  burzovnim kotacijama na Mediteranskom tržištu i odnosa tečaja dolara prema kuni tijekom prethodnoga tjedna. Tečaj dolara pao je na samo 6,58 kuna (primjerice početkom srpnja tečaj je bio preko sedam kuna), dok je barel sirove nafte (tipa Brent) pao na 45 dolara.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.