Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Kalij iz rajčice, kalcij iz mlijeka- Gradska tržnica i Quirinusov suncobran za zdravlje!

Ove subote povrtna košara Milki Brkanec

Ove subote povrtna košara Milki Brkanec

Divna,  prekrasna zategnuta koža, povrće koje nas rješava celulita, zdravo srce, odlična krvna slika…čisto zdravlje u samo jednoj domaćoj rajčici. Domaće je domaće, potvrđeno je i ove subote, 01. kolovoza na Gradskoj tržnici gdje je programska ekipa Quirinusovog suncobrana upoznala i svoje slušatelje i posjetitelje tržnice sa vrijednostima rajčice.

Danas je na glavnom ulazu Tržnice Kontroba u sklopu ljetnih događanja održana promocija certificiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava među kojima su bili jedni od najvećih i to iz Velikih Zdenaca: Nenad Aleksić ( 39 ha), Dejan Šulog ( 17 ha), OPG Zlatko Tumpak iz Martinske Vesi ( 25 ha ) te OPG Vlado Bukovac iz Siska i OPG Vesna Jagatić iz Tišine Erdedske.

Janja Bukovac iz OPG-a Bukovac podijelila je s nama i recept za pripravu soka od rajčice.

paradajzjanja

Nisu zdrave samo rajčice kojih je i ove subote bilo gotovo na svim stolovima naših proizvođača povrća, zdravo je i mlijeko i mlječni proizvodi. Potvrdila je to vlasnica OPG-a Jagatić , Vesna Jagatić koja na Gradskoj tržnici u Sisku mlječne proizvode prodaje već punih 15 godina.

sir

Svatko traži drugačiju tikvicu, rekao je vlasnik Dejan  Šulog iz Velikih Zdenaca, koji već dvadesetak godina prodaje svoje proizvode  na sisačkoj tržnici.

tikvice

Točne odgovore na „nemoguća“ pitanja ove subote je znala gospođa Milka Brkanec iz Boka Palanječkog koja je svojoj  kući otišla s poklonjenom košarom punom  povrća i sira.

milka

Na tržnici se kupuje zdravo i domaće, više od dvije tisuće kilometara tijekom prvog dijela godine proputovalo je Povjerenstvo koje je odlučivalo o certifikatima. I danas Sisak ima najviše certificiranih OPG-a. Sretni smo zbog toga, jer možemo reći kako se na našoj tržnici prodaje domaći zdravi proizvod. A što ćete bolje , jer „Domaće je domaće“ rekla je direktorica Gradske tržnice Adelina Ivković.

ade

Na Gradskoj tržnici posjetitelje , ali i sebe , zabavljala je naša programska ekipa (Karmen,Ivor(/dobro Ivor je malo ozbiljniji/).

 

karmenivor

 

Građani su nas čak pitali mjerimo li tlak ili šećer u krv? Baš nismo ove subote, ali ideja nije loša.

svi

 

Photo: Donat Rogić

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.