Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lovrenčevo u Petrinji

Petrinjke i Petrinjci sretan Vam Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Lovre

Petrinjke i Petrinjci sretan Vam Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Lovre

Petrinja 10. kolovoza slavi  Dan svoga grada i blagdan  zaštitnika sv. Lovre. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović tom se  prigodom u središnjem gradskom Strossmayerovom parku pridružio svojim sugrađanima, ali i programskoj ekipi našeg radija, te u izravnom javljanju čestitao svojim sugrađanima njihov dan.

DSC_0049

 

– Zajedništvo je ključ uspjeha, rekao je gradonačelnik Dumbović. To se vidi i danas u Petrinji. Prije dvadeset godina kada su se Petrinjci vratili u svj grad počeli su ga zajedno graditi, danas ona izgleda drugačije, ljepše, a bit će još ljepša. Samo trebamo nastaviti kako smo započeli. Posebno se uvijek trebamo sjećati poginulih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote da bi naša Petrinja danas bila slobodna- rekao je gradonačelnik.

DSC_0054

U petrinjskom gradskom parku bilo je živo od ranih jutarnjih sati. Izložbeni štandovi prepuni tradicijskih proizvoda, rukotvorina,a  i sve ovo popraćeno pjesmama domaćih KUD-ova.

 

DSC_0105

DSC_0063

Pokrovitelj višednevnog programa je grad Petrinja, a jedan od suorganizatora je i Turistička zajednica grada Petrinje. U našem privremenom studiju u Strossmayerovom parku pridružila nam se i direktorica Turističke zajednice grada Petrinje posebno istaknuvši kako se i ove godine u petrinjskom parku čuju različiti jezici, što potvrđuje kako je  Lovrenčevo postalo  prepoznatljivom  turističkom manifestacijom .

Franj Kardaš vlasnik obrta Mia ispričao nam je kako je njegova specijalnost izrada suvenira od drveta. Voli živost koju donose manifestacije poput petrinjskog Lovrenčeva, te mnoštvo ljudi koji obavezno posjete i njegov štand.

DSC_0084

Hvala ekipi Petrinjskog radija i portal53.hr koji su nam ustupili pola svoga stola i pola svoje struje. Petrinjski Mario Gršić je bio u studiju, kao i naša Slađana Marković, a na terenu se tako našli ekipa Petrinjskog  radija Kristina, Ana, Miki i Sajo, te Quirinusovci Ivor i Karmen. Baš je bilo dobro, ekipa pozdrav!

DSC_0107DSC_0095

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.