Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Međunarodni nastupi članova Atletskog kluba “Odisej” OSI iz Kutine

Članovi Atletskog kluba Odisej OSI iz Kutine Miljenko Vučić i Matija Sloup pripremaju se za nastupe na dva velika međunarodna natjecanja

Članovi Atletskog kluba Odisej OSI iz Kutine Miljenko Vučić i Matija Sloup pripremaju se za nastupe na dva velika međunarodna natjecanja

Članovi Atletskog kluba Odisej OSI iz Kutine Miljenko Vučić i Matija Sloup pripremaju se za nastupe na dva velika međunarodna natjecanja.

Sloupu, koji je u Varaždinu na Europskim igrama mladih osvojio zlatne medalje u bacanju kugle i diska, od 25. rujna do 1. listopada očekuju Svjetske igre u ruskom Sočiju, koje se održavaju pod pokroviteljstvom IWAS – a, međunarodne federacije sportaša s invaliditetom.


 


 

Vučić, koji je u Seoulu na Svjetskim igrama bio drugi u bacanju kugle, od 19. do 25. listopada nastupit će na Svjetskom atletskom prvenstvu u Kataru, koje u Dohi organizira IPC, Međunarodni paraolimpijski odbor. Obojica se marljivo pripremaju za ova natjecanja na kojima očekuju i osvajanje novih odličja.


 


 

«Ni ostali naši članovi nisu rekreativci jer isto tako treniraju i zalažu se maksimalno», ističe trener kluba Mihovil Rendulić. Tu su Mate Damjanović, koji dva puta tjedno dolazi na treninge iz Petrinje u Kutinu, Franjo Čehulić, koji redovito osvaja medalje na veteranskim državnim natjecanjima, kao i najmlađi član Odiseja Matej Kačmarčik, koji je također nastupio na Europskim igrama u Varaždinu i ostvario vrlo dobre rezultate u bacanju kugle i diska. «U sljedećoj godini očekujemo nastup našeg dvojca na paraolimpijadi u Brazilu i europskom prvenstvu u Italiji», zaključio je Rendulić.


Izvor: kutina.hr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.