Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održani 11. Angelski folklorni susreti u Viduševcu

Tradicija, običaji i vjera sačuvali su kulturnu baštinu ovoga kraja

Tradicija, običaji i vjera sačuvali su kulturnu baštinu ovoga kraja

Pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, uz potporu grada Gline i u organizaciji KUU „Viduševac“ u Viduševcu su u nedjleljuu, 30.kolovoza održani  11. Angelski folklorni susreti. Sedam društva koja se bave kulturno-umjetničkim amaterizmom predstavilo se brojnoj publici .

P1080826P1080830

U programu su sudjelovali uz domaćine KUU „Viduševac“ i , KUD „Desinec“, „Seljačka sloga“ iz Graberja, „Tounjčica“ iz Tounja, „Posavina“ iz Budaševa, „Čuntićanka“ iz Čuntića i KUD „Sv. Rok“ iz Brežana .

P1080823P1080829

Susrete je otvorio u ime pokrovitelja župan Ivo Žinić

 

P1080827

Tradicija, običaji i vjera sačuvali su kulturnu baštinu ovoga kraja rekao je župan, posebno ističući kako sve treba prenijeti na mlade

U sljedećojj godini, najavio je župan, predviđene su mjere kojima bi se mlade poticalo na stvaranje obitelji,te mjere koje bi pomogle, prije svega, u obrazovanju i zapošljavanju mladih .

P1080829

Posebno pohvalno o trudu KUU Viduševac govorio je gradonačelnik Gline Milan Bakšić

Posebno je istaknuo kako posljednje ti godine i županija aktivno sudjeluje u potpori ovih susreta, te izrazio nadu, jer su susreti prerasli lokalnu razinu, kako će Angelski folklorni susreti postati jedna od  županijskih smotri folklora.

P1080831

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.