Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Pioniri Segeste vratili su se iz Pyongyanga

Tim HNK Segeste u Pyongyangu činili su devetnaestero igrača, 2 trenera i 3 člana stručnog osoblja

Tim HNK Segeste u Pyongyangu činili su devetnaestero igrača, 2 trenera i 3 člana stručnog osoblja

Pioniri HNK Segeste kasno sinoć, 26. kolovoza vratili su se s međunarodnog nogometnog turnira u Pyongyangu. Nogometaši uzrasta U-15, kategorije koju čine izlazni stariji pioniri i ulazni kadeti, sudjelovali su na 2. Ari Sports Pyongyang International Kupu U-15 kao jedina europska momčad u konkurenciji 8 međunarodnih timova. Ivica Vidović, voditelj omladinskog pogona Segeste otkrio nam je svoje i dojmove djece:

 

 

Devetnaestero pionira Segeste u Sjevernoj Koreji boravilo je 10 dana, dok je samo turnirsko natjecanje  trajalo 4 dana. Ostale dane djeca su iskoristila za trening, putovanja do mjesta odigravanja utakmica, ali i upoznavanje zemlje domaćina. Informacije o napetostima i trzavicama na granici s Južnom Korejom nisu previše doticala djecu i stručni stožer, kaže Davor Janković, trener kategorije U-15:

 

 

Djeca su upoznala novu kulturu, a čelni ljudi kluba uspostavili su kontakte koji bi u budućnosti mogli rezultirati suradnjom:

 

 

Pioniri Segeste dosad zapravo i nisu imali značajnija iskustva u sudjelovanju na međunarodnim turnirima i natjecanjima. Tim više će ovaj nastup u Sjevernoj Koreji ostati u lijepom sjećanju svih u klubu, uvjeren je Vidović:

 

 

Kako su segešćani u Pyongyangu bili najmlađa ekipa većinu koje su činili igrači ulaznog umjesto izlaznog godišta, trener Janković zadovoljan je ostvarenim 7., pretposljednjim mjestom:

 

 

Primarni cilj sudjelovanja na turniru nije bio rezultat, već treniranje i razvijanje novih vještina kroz upoznavanje različitih nacija i kultura, a da je turnir ispunio svoju svrhu govori i usmeni poziv upućen vodstvu kluba za sudjelovanje na 3. Ari Sports International Kupu U-15 koji će se održati iduće godine u Južnoj Koreji.

 

photo 1

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.