Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen program manifestacije ZRIN.G.REEN

Projekt organiziraju sportske i kulturno-umjetničke udruge

Projekt organiziraju sportske i kulturno-umjetničke udruge

Program manifestacije ZRIN.G.REEN koja će se pod pokroviteljstvom gradova Petrinje i Zagreba održati u nedjelju, 30. kolovoza zamišljen je kao građanska inicijativa koja bi trebala potaknuti razne djelatnosti sa ciljem opstanka i razvoja  geografskog područja Zrinske gore te izvaninstitucionalnu brigu za kulturno-povijesno nasljeđe, krajobrazna obilježja, etno baštinu i prirodna bogatstva. Detalje donosi Vjekoslav Kušan, autor projekta:

 

 

Program ovogodišnje, 2. po redu ZRIN.G.REEN manifestacije koja će se održati pod motom „Edukacija- Rekreacija“, podijeljen je u 26 tematskih cjelina koje će se uprizoriti na prostoru dužine 1300 metara uz rječicu Petrinjčicu. Piknik s Jelačićevima, spektakl aeromodelara, Šetnica Zrinskih velikaša, Petrinjsko vinogorje i Nordijsko hodanje samo su neke od tematskih cjelina koji će posjetitelji moći razgledati i u njima sudjelovati.

Petrinjski gradonačelnik, Darinko Dumbović naglasio je kako je ovo povratak prostoru koji to zaslužuje i do čega je već i trebalo doći:

 

 

„U Hrvatskoj nema područja koje nije postalo jedna vrsta zaštićenog nacionalnog parka ili parka prirode. Zašto to ne bismo i mi postali? Mi to moramo postati, to mora biti krajnji cilj“, završio je gradonačelnik Dumbović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.