Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Prijave za film i foto radionice u sklopu nadolazećeg Star Film Festa

Prijave za radionice su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani građani

Oduvijek vas je fascinirala fotografija i filmska umjetnost, ali nikada vam nije palo na pamet da se u tome i okušate? Onda je ovo prava stvar za Vas!

U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se filmska i fotografska radionica. Prijave za radionice su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani građani. Prijave traju do 24.8., a prijaviti se možete na info@sfilmfest.com. Teorijski dio radionica će se održati u jutarnjem terminu, dok će primjena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.


 

O filmskoj radionici

Ova radionica će na zanimljiv i zabavan način naučiti polaznike kako nastaje i kako napraviti film. Na samom početku polaznici će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta s glavnom temom na grad Sisak. Polaznici će iskoristiti znanje stečeno na predavanju te ga iskoristiti u izradi tog filma. Radionicu će voditi Teo Vukšan.

O fotografskoj radionici

Fotoradionica je zamišljena kao druženje, bez dugih i suhoparnih predavanja, kao interaktivni seminar na kojem će biti moguće naučiti nešto više o fotografskoj tehnici, izgradnji koncepta za određeno snimanje i izradi portfolia. Poželjno je da svaki od sudionika posjeduje fotoaparat, ali prijava je moguća i bez istoga. Radionicu će voditi Dorijan Šipuš.

Prijavite se još danas!


Foto: MPokas

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.