Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radnici Metalinga zbog neisplate plaća prosvjedovali pred zgradom Županije i sisačke gradske uprave

Štrajk u Metalingu nastavlja se do daljnjega, rekao je Tihomir Sović, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, podružnice Metaling. Podrška sisačko-moslavačkog župana.

Štrajk u Metalingu nastavlja se do daljnjega, rekao je Tihomir Sović, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, podružnice Metaling. Podrška sisačko-moslavačkog župana.

Radnici sisačkog Metalinga, tvrtke za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija održali su u utorak, 18. kolovoza, prosvjed kojim su željeli još jednom upozoriti na probleme s kojima se suočavaju. Nakon jučer jučer obustavljenog rada u proizvodnom pogonu 142 radnika ove tvrtke izašlo je na ulice kako bi prosvjedovalo zbog neisplate plaća za veljaču i ožujak te neostvarivanja prava iz kolektivnog ugovora, kao što su isplata jubilarnih nagrada, regresa i božićnice.

Tihomir Sović, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, podružnice Metaling:

 

 

U Sindikatu tvrde da Metaling ima ispunjenu knjigu narudžbi za prvih pola godina, a  u jakoj konkurenciji dobiven je i posao na izgradnji krovne konstrukcije nove zagrebačke zračne luke, dok za mjesec dana treba biti dovršen i veliki posao u Babinoj Gredi. Takvo stanje u kojemu posla ima, ali se plaće isplaćuju neredovito izaziva sumnju u  malverzacije. Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikat metalaca Hrvatske, industrijskih sindikata za regiju Sisačko-moslavačku i Karlovačku:

 

 

Obustava proizvodnje nastavlja se do ispunjenja radničkih zahtjeva, a o sljedećim sindikalnim akcijama javnost će biti na vrijeme obavještena, završio je Sović.

 

Iz ureda župana Ive Žinića stiglo je priopćenje vezano uz  prosvjed:

“Župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić daju punu podršku radnicima Metalinga u njihovim nastojanjima da dobiju svoje zarađene, a neisplaćene plaće. Budući da je župan Žinić trenutno na godišnjem odmoru, nije bio u mogućnosti danas primiti predstavnike sindikata i radnika. Stoga im ovim putem još jednom izražava svoju podršku.
Nadam se da će prosvjed kojim su radnici Metalinga željeli skrenuti pozornost na teški položaj tvrtke i neizvjestan radno – socijalni položaj radnika uroditi plodom.” – stoji u poruci iz ureda župana Žinića.

 

P1080371 P1080373P1080395P1080397

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.