Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Sisački HSP dr. Ante Starčević o postupcima gradonačelnice

Nepravde prema građanima

Nepravde prema građanima

O revitalizaciji bazena u Capragu, ignoriranju 20-te obljetnice VRO Oluja, navodnim ugovorom s Croduxom…u priopćenju sisačkog  HSP dr.Ante Starčević koje prenosimo u cijelosti:

“I dok ljetne vrućine ne jenjavaju, a toplinski udari se nastavljaju jedan za drugim, stanovnici Capraga se pitaju što se dogodilo s pompoznom najavom revitalizacije njihova bazena. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i dalje nastavlja lagati građanima, a sada je otišla toliko daleko te obećava gradnju aqua parka s toboganima. Sisak ima dva bazena, a trenutno niti jedan nije u funkciji, a osim u toploj Kupi Siščani bi mogli osvježenje potražiti s kornjačama u jezercu capraške šume.

Dok se Siščani „prže” na uzavrelom asfaltu, a radnici INA Rafinerije i dalje strepe nad svojom sudbinom, gradonačelnica Ikić Baniček navodno je potpisala ugovor o opskrbi gorivom službenih vozila Grada Siska s tvrtkom Crodux. Ovim putem sa zadovoljstvom ćemo prihvatiti da nas gradonačelnica demantira i tako obraduje radnike INA Rafinerije i ostale građane Siska koji od prve osobe u gradu očekuju da razmišlja lokal-patriotski.

Međutim, svoju domoljubnu crtu pokazala je ignoriranjem 20.-te obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja”, koja je svečano i ponosno obilježena diljem Lijepe naše. Građani Siska su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti prijašnjih godina slavili na Kupalištu Zibel, međutim aktualna SDP-ova vlast, potpomognuta Srbovom političkom garniturom, očito ne smatra ovaj događaj dovoljno bitnim, a svakako manje važnim od osnivanja Prvog partizanskog odreda.

Tragom niza štrajkova u malobrojnim poduzećima koja na širem području Siska još posluju, a iz kojih nam stižu molbe da zaštitimo sisačke radnike, ovim putem upućujemo apel gradskoj vlasti i gradonačelnici da učine sve što je u njihovoj moći da se isprave nepravde prema građanima koji su još u radnom odnosu.

Teška ekonomska i materijalna situacija Siščana pogoršava se svakodnevno te se vodstvo sisačke podružnice HSP AS odlučilo na osnivanje Odbora za socijalni program čija će osnovna zadaća biti aktivnosti za poboljšanje životnog standarda osobama treće životne dobi. Osoba kojoj je povjereno provođenje programa je dugogodišnja volonterka „Caritasa” i humanitarna djelatnica Đurđica Matuska.”, ističu u priopćenju iz sisačkog HSP-a dr. Ante Starčević.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.