Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kreditno zaduženje za financiranje infrastrukturnih projekata – postoji li ekonomska računica?

Oporba: nema opravdanja za ovakvo kreditno zaduženje

Oporba: nema opravdanja za ovakvo kreditno zaduženje

Na 15. sjednici sisačkog Gradskog vijeća održanoj u četvrtak, 20. kolovoza sa 16 glasova za i bez šire rasprave prihvaćen je prijedlog zaključka o prihvaćanju ugovora o kreditu za financiranje infrastrukturnih projekata u iznosu od 50 milijuna kuna.

Kredit sklopljen s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj uz kamatnu stopu od 4 % namijenjen je za projekte poput uređenja pročelja centra grada, rekreacijskog centra Zibel, sportskog igrališta u naselju bivši mjesni odbor Eugen Kvaternik, bazena Caprag, biciklističkih staza, gradskih šetnica, glavne gradska pješačka zone, gradskih parkirališta te izgradnju i rekonstrukciju gradskih ulica.


P1080411


Prijedlog zaključka izazvao je burnu reakciju HSLS-ovog Miljenka Žamarije . On smatra da je ugovor nepovoljan za Grad u tolikoj mjeri da ga je nazvao „robovlasničkim“. „Članci ovog ugovori obavezuju Grad, a HBOR može činiti što ga je volja zato jer uvjeti kredita nisu precizno određeni“, rekao je Žamarija:

 

 

Ispred HDZ-a stav stranke iznio je Ivica Valent koji je ustvrdio kako vijećnici HDZ-a neće dignuti ruke za ovakav kredit .Naime, podsjeća Valent, proračun se slabo puni, a sve više tvrtki odlazi u stečaj. Nema ekonomske računice,dodaje Valent

 

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.