Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Sportska subota na petrinjskom Kupalištu

Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku i 14. kajak regata na mirnim vodama

Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku i 14. kajak regata na mirnim vodama

Raznolik, višednevni program proslave Lovrenčeva u Petrinji nastavljen je ove subote sportskim sadržajima. Na Gradsko kupalište prvi su jutros stigli odbojkaši, sudionici dvodnevnog Otvorenog prvenstva u odbojci na pijesku „Petrinja 2015.“.

Odbojkaše je došao pozdraviti i gradonačelnik Darinko Dumbović:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Danas možemo biti sretni i zadovoljni zato što sve više i više u našem „dnevnom boravku”, Kupalištu grada Petrinje, imamo mladih ljudi.Mladih ljudi iz svih krajeva Lijepe naše koji se druže.Došli su iz Čazme, Siska, Hrvatske Kostajnice…Ovo je jedno lijepo, jedno tradiconalno druženje i zahvaljujem Odbojkaškom klubu koji je pokazao da ima odlične organizacijske sposobnosti.S druge strane, odbojka može biti i rekreativni sport, ali i vještina kojom se u pijesku pokazuje nešto posebno. Mislim da oni u tome uživaju, a mi stariji koji to ne možemo, mi ćemo ih gledati,pratiti,paziti i nastojati da im bude što ljepše.Smisao svega ovoga je prije svega druženje, a smisao dobre politike je da mlade usmjeri na igrališta i da svake godine pokažemo da imamo sve više i više sadržaja za mlade ljude.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U ulozi domaćina, šestog ovakvog turnira na petrinjskom Kupalištu, bio je prof.Siniša Stanešić, predsjednik Odbojkaškog kluba Petrinja.

„Nama je uvijek zadovoljstvo pozdraviti naše drage goste.To su sve mladići i djevojke koji igraju dvoransku odbojku i s kojima se naš klub u dvoranskoj odbojci natječe u sklopu prvenstva.Oni se uvijek odazovu na naš poziv na ovaj tradicionalni turnir koji mi organiziramo povodom Dana grada.Tu su naši dragi gosti iz Čazme i Siska, a svoj su dolazak najavili i naši dragi prijatelji iz Gline.“

Za natjecanje se prijavilo 7 ženskih i 14 muških parova koji se nadmeću na dva terena.Stanešić kaže kako iz godine u godinu sve više raste interes ženskih ekipa za ovaj turnir, dok se broj muških ekipa svake godine kreće između 10 i 14.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terenima na Kupalištu su, kaže Stanešić, više nego zadovoljni.

„Zahvaljujući Gradu, ljudima koji se brinu za područje sporta, fenomenalno je.Imamo tu sreću da smo s ove strane nasipa, pa rijeka Kupa nije uspjela odnijeti pijesak, što nam se prije događalo.Dakle, uvjeti su „idealka“.To što je vruće, neće nikome smetati…“, rekao je Stanešić.

Za prve tri ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji predviđene su nagrade koje će im biti dodijeljene sutra kada se igraju polufinalni i finalni susreti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A uz tradicionalno Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku, na petrinjskom se Kupalištu danas održava isto tako već tradicionalna, 14.regata na mirnim vodama „Otvoreni kup grada Petrinje – Lovrenčevo 2015.“.

Predsjednik Kajak kanu kluba „Kupa“ Petrinja, Željko Tonković podsjetio je kako je u 15 godina svog postojanja,Klub organizirao 14 ovakvih regata koje posljednjih pet godina imaju i međunarodni predznak. Ove godine na regati u Petrinji sudjeluje više od 140 natjecatelja.

„Mislim da je to respektabilna brojka koja govori i o našoj sportskoj aktivnosti, ali i o našem domaćinstvu.Ovaj je grad prepoznat kao dobar domaćin.Svi iz njega odu vedri i veseli, pogotovo oni koji osvoje medalje.Ali mislim da nije ovdje najvažnije osvojeno mjesto.Važno je da se ova mladost kroz natjecanje druži i živi u sportskom duhu i pravilno se usmjerava u život.Mislim da je sport itekako važan u usmjeravanju i odrastanju mladih ljudi“, kaže Tonković.

Svake godine Petrinja se trudi biti dobar domaćin ovog sportskog natjecanja, nastojeći sudionicima osigurati što bolje uvjete.

„Moram reći da je suradnja svih struktura u gradu, u organizaciji ovog događaja,  fenomenalna.Što se tiče smještaja i spavanja, godinama nam je na raspolaganju hrvačka dvorana.Grad nam 14 godina u kontinuitetu pomaže.Moram reći da je suradnja, bez obzira na političke opcije, uvijek vrlo kvalitetna i drago mi je da razlučujemo politiku od sporta“, rekao je Tonković, predsjednik Kajak kanu kluba „Kupa“ Petrinja.

Podršku, kaže on, imaju i od lovačkih udruga koje im već pet godina doniraju meso i kuhaju gulaš, a potporu im daju i drugi donatori.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao i odbojkašima, dobrodošlicu i sportske uspjehe, sudionicima regate poželio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.Članovima petrinjskog Kajak kanu kluba čestitao je na organizaciji i prezentiranju grada u dobrom svjetlu, a svima koji sudjeluju poželio dobre rezultate i još bolje druženje.

„Čim ste došli, vi ste već pobijedili“, poručio je natjecateljima petrinjski gradonačelnik.

Međunarodni karakter ovoj su regati prijašnjih godina davali klubovi iz Slovenije, međutim već tri godine Ankaran i Žusterna istovremeno imaju svoju regatu,tako da ni ove godine nisu mogli doći u Petrinju.Ipak, međunarodni karakter regata je zadržala, zahvaljujući gostima iz Žepče, iz susjedne BiH.Prošle godine, nažalost nisu bili zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile i njihovo područje.No ove su godine,ipak  došli i zadovoljni su zbog toga, rekao je Frano Šupuković, član Upravnog odbora Kajak kluba „550“ iz Žepče pohvalivši gostoljubivost domaćina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon sportskih događanja, program Lovrenčeva u Petrinji se večeras nastavlja glazbeno – scenskim programom „Petrinjske legende i priče : Doroteja i Martin Frankopan“. Na gradskom Rukometnom igralištu ovaj program počinje u 21 sat.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.