Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Tereza Kesovija održala veličanstven koncert u Dubrovniku

U sklopu programa „Noćne serenate“ Dubrovačkih ljetnih igara, Tereza Kesovija održala je veličanstven koncert naziva „Je t’aime“

U sklopu programa „Noćne serenate“ Dubrovačkih ljetnih igara, Tereza Kesovija održala je veličanstven koncert naziva „Je t'aime“

U sklopu programa „Noćne serenate“ Dubrovačkih ljetnih igara, Tereza Kesovija održala je veličanstven koncert naziva „Je t’aime“  koji je posvetila nedavno preminulom velikanu hrvatskog glazbenog stvaralaštva – Arsena Dedića. 

U ljetnikovcu Skočibuha, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, publika je uživala u najljepšim francuskim šansonama u izvedbi istinske hrvatske dive. Uz neke od najljepših šansona Tereza Kesovija se oprostila od svog dugogodišnjeg prijatelja.

Ovaj poseban i emotivan koncert otvorila je pjesmom „Mrtvo lišće“  koju je s francuskog prepjevao upravo Arsen Dedić te mu je time odala veliko glazbeno priznanje.

„ Arsen je bio jedinstven i teško da će ga itko tako skoro nadmašiti. Sve nas je zadužio svojim umjetničkim stvaralaštvom. Otišla je duša koja je moje srce uvijek punila velikom nježnošću. „ – rekla je Tereza za večernji.hr


image002


Uz pratnju Ante Gele na gitari, Mladena Kosoveca na harmonici i Filipa Gjuda na klaviru, otpjevala je klasike kao što su La chanson de Lara, Je suis malade, Le temps des cathédrales, Et c’est pour toi i Les feuilles mortes.

Između pjesama, Tereza je s publikom podijelila i zanimljive anegdote iz svog života od kojih su neke vezane i za preminulog kantautora.

Koncertni spektakl trajao je točno dva sata, no publici ni to nije bilo dovoljno. Uz neprekidan i gromoglasan pljesak Tereza se vratila na bis i otpjevala pjesmu Cherbourski kišobrani koju je svojedobno izvela s legendarnim Michelom Legrandom.

 „Svaka pjesma bila je pozdravljena ovacijama, potvrđujući Terezin zvjezdani glazbeni status i izvanredan uspjeh u dvije zemlje, Francuskoj i Hrvatskoj, čije različite kulture ova glazbenica već dugi niz godina približava.“ – Scena.hr


Foto: dubrovačkidnevnik.hr (Vedran Pervan, Lucija Komaić), Željko Tutnjević

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.