Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Marinbrodu održana 6. Seoska olimpijada

Ovo nije samo natjecanje, već i prilika za druženje prije povratka na radne i studentske obaveze, rekao je župan Žinić

Ovo nije samo natjecanje, već i prilika za druženje prije povratka na radne i studentske obaveze, rekao je župan Žinić

U Marinbrodu je jučer održana 6. Seoska olimpijada. U starim sportovima poput bacanja kamena s ramena, utrkama u vrećama, potezanju užeta, utrci s jajetom u žlici, bacanju potkove, borbi na gredi, skoku u dalj s mjesta, guranju bale sijena i alkarskoj vožnji u tačkama natjecalo se devet ekipa. Natjecatelji su stigli iz Donjih Jama, Hađera, Hrvatskog sela, Jukinca i Marinbroda, dok su Prekopa i Kihalac imali zajedničku ekipa, baš kao i Glinska Poljana, Slana i Vratečko. Organizator ove olimpijade je Zavičajni klub Marinbrod čiji je predsjednik sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Inače, župan na ovoj Olimpijadi već treću godinu sudjeluje i kao natjecatelj.U disciplini borbe na gredi i ove je godine, treći put za redom ponio titulu pobjednika.

Zanimljivost ove seoske olimpijade svakako je i sudjelovanje žena u gotovo podjednakoj mjeri kao i muškaraca. „Gotovo svaka disciplina je jednakopravna, gotovo uvijek imamo i ženskog i muškog člana u ekipama“, rekao je župan Žinić te prepustio Štefici Ponder, voditeljici Brodarica, žena iz Marinbroda organiziranih u ovu udrugu u sklopu Zavičajnog kluba da pojasni značaj žena u organizaciji ove Olimpijade:

 

 

Ukupna pobjeda i ove je godine, kao i lani,pripala zajedničkoj ekipi tri naselja- Glinske Poljane,Slane i Vratečkog.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.