Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vandalski čin u Petrinji

Procjenjuje se da je šteta oko 200 tisuća kuna

Procjenjuje se da je šteta oko 200 tisuća kuna

Darinko Dumbović, petrinjski gradonačelnik i predsjednik NK „Mladost”, prekinuvši godišnji odmor, došao se uvjeriti na licu mjesta u vandalski čin u kojem je požarom uništen dio tribine Gradskog nogometnog stadiona.

„Došao sam se uvjeriti u nešto što, kada se pogleda fotografija, u prirodi izgleda još gore i što je strašno. Kada je gorio lim to znači da je bila i visoka temperatura gdje je možda došla u pitanje i sama statika. O tome struka mora reći svoje, angažirat ćemo projektni biro koji će odraditi projekciju samih tribina i snimku cijelog stanja. S druge strane ne možemo stadion ostaviti u ovakvom stanju, jer on je definitivno devastiran i u njega moramo uložiti nova sredstva i pokrenut ćemo razne solidarne akcije koje će biti vezane za pomoć od prijatelja Gradova, Županija i ostalih „jačih” tvrtki. Procjenjuje se da je šteta oko 200 tisuća kuna i to je u ovom trenutku ogroman novac. Nastojat ćemo solidarnim radom, odnosno kroz javne radove i uz pomoć našeg komunalnog poduzeća sve očistiti i pripremiti za sanaciju.” – kazao je Dumbović.

Spomenuo je i koji su još ranije planirani radovi: „Da bi zadovoljili propisane standarde za ovaj stupanj natjecanja poboljšat ćemo komfor gledateljima postavljanjem oko 300 sjedalica i proširenjem natkrivenog dijela tribina čija će cijela metalna konstrukcija biti prebojana novim slojem što nije rađeno još od samog njihovog postavljanja. Zatim ćemo urediti drvene dijelove, dio ograde oko samog terena, te svlačionice koje ne zadovoljavaju potrebne standarde koje trebaju imati. U tijeku je realizacija projekta za solarne panele čija je vrijednost 180 tisuća kuna, a prošle godine već smo riješili peć na pelete i imamo predispozicije za razne uštede koje su vezane za energetsku učinkovitost. Tu je i naših 250 klinaca koji vrijedno rade, kao i prva momčad, a nažalost Petrinja ima i one koji uništavaju, kao što je ovaj vandalski čin, ali na sreću i one koji grade. Mi smo ti koji gradimo.”


 

Izvor: portal53.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.