Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zeleno zlato – zelena edukacija zlata vrijedi

Usvajanje vještina i dobra zabava

Usvajanje vještina i dobra zabava

Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato kroz cijeli prošli tjedan održalo je seriju besplatnih radionica namijenjenu osnovnoškolcima u Gradskim vrtovima Sisak te Foto galeriji Siscia Obscura. U sklopu projekta Zelena edukacija zlata vrijedi radionice su ponudile alternativu ljetnoj dokolici te polaznicima pružile nova znanja i vještine kao i priliku za dobru zabavu u društvu vršnjaka. Ponedjeljak je startao s igrama u Gradskim vrtovima gdje je dipl. kineziolog Duška Đonović za polaznike osmislila niz zabavnih igara u prirodi. U utorak su znanja (i ljubav) o tlu, sjemenju i vrtlarenju s polaznicima podijelili Andrea Šipuš i Želimir Jurković s Vilinskog imanja. U srijedu su se osnovnoškolcima pridružili korisnici Centra za rehabilitaciju Komarevo te su zajedno s Igorom Žilićem (Perun – dodir prirode) učili vještine preživljavanja u prirodi. Kraj tjedna obilježila je dvodnevna radionica fotografije gdje su polaznici uz fotografa Miroslava Arbutinu – Arbeta naučili izrađivati camere obscure, fotografirati njima i izrađivati negative i pozitive svojih fotografija.

Quirinusova ekipa posjetila je radionicu u srijedu , 12. kolovoza, a Martina Mlađenović  pojasnila:

 

P1080303

Nakon najave u medijima, organizatorima radionica javili su se i voditelji Centra za rehabilitaciju u Komarevu koji se inače bavi medicinskom i psihosocijalnom rehabilitacijom te pružanjem usluga radnih aktivnosti i organiziranog provođenja slobodnog vremena. Suradnja je bila  punim pogodak, a već se planiraju aktivnosti i za sljedeću godinu:

Igor Žilić, organizator i voditelj aktivnosti u udruzi Perun- dodir prirode održao je radionicu na temu „Preživljavanje u prirodi“. O čemu se zapravo radi?

Igorovo iskustvo u radu s djecom u prirodi i učenju o prirodi pokazuje neke pozitivne trendove:

A što kažu sudionici? Ivan nam je otkrio da se već planira vratiti iduće godine:

Korisnik Centra za rehabilitaciju Komarevo Natan Suhnjarić:

Ako ste već propustili ovogodišnju, pilot radionicu, nemojte zaboraviti na narednu. Jer sudeći prema dojmovima sudionika, ovo je bila tek prva u nizu.

P1080307P1080306P1080305P1080304

P1080303P1080302

P1080300P1080298P1080297P1080296

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.