Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Danas završava edukativno-zabavni kamp u izbjegličkom kampu Mala Gorica

Kamp je započeo u utorak, a završava danas, 14. kolovoza procesijom s Gospinim kipom kroz Naselje

Kamp je započeo u utorak, a završava danas, 14. kolovoza procesijom s Gospinim kipom kroz Naselje

U izbjegličkom naselju Mala Gorica ovaj se tjedan održava edukativno- zabavni kamp za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Program je započeo svetom misom u nedjelju navečer, dok je prva radionica otvorena u utorak.

Organizator kampa je udruga Magis u suradnji s udrugom SKAC Palma, a koji je cilj kampa, objašnjava Katarina Stanković iz Volonterskog centra SKAC Palma:

 

 

Popodnevni program je opušteniji i u vremenu od 6 do pola 8 uključuje razne igre koje također osmišljavaju i organiziraju volonteri. Dan završava svetom misom i duhovnim programom, a večerašnji će program upotpuniti i procesija s Gospinim kipom kroz naselje.

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić obišao je danas, posljednjeg dana kampa, volontere i sudionike te ih pohvalio zbog iskazane dobre volje za radom s djecom koja to zaista i trebaju:

 

 

Župan Žinić osvrnuo se i na činjenicu da i nakon 20 godina otkako je izbjegličko naselje Mala gorica izgrađeno još uvijek nije rješeno stambeno pitanje njegovih stanara:

 

 

Prilikom posjeta župan je darivao djecu nektarinama i školskim priborom što je najmlađe korisnike Naselja, među njima i Gabrijela, razveselilo kao i cijeli program kampa:

 

 

P1080341P1080336P1080338P1080333

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.