VIJESTI

Dumbović: Nećemo tolerirati umanjivanje žrtve grada Petrinje

U Domovinskom ratu poginulo je ukupno 579 Petrinjaca

U Domovinskom ratu poginulo je ukupno 579 Petrinjaca

Središnji je dan manifestacije „Dani sjećanja 1991.-2015.“ Na dan kada su prije 24 godine i posljednji Petrinjci bili primorani napustiti svoje domove bježeći pred agresorom, program obilježavanja započeo je svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve u župnoj crkvi sv. Lovre nakon čega se Kolona sjećanja iz Strossmayerovog šetališta uputila prema Spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku gdje je održana komemoracija.

„Moramo uvijek davati pijetet poginulim hrvatskim braniteljima, ali moramo ići korak dalje i braniteljima koji su ostali živi, članovima obitelji poginulih i djeci branitelja dati dostojnu skrb i zato se Ministarstvo ne zadržava samo na floskulama i riječima potpore“, rekla je Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/KO1.mp3?_=1

 

U svojstvu izaslanika predsjednice Republike Hrvatske, sisačko- moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je kako je za stvaranje Domovine plaćena prevelika žrtva. „Grad Petrinja je, nakon Vukovara, grad koji je doživio najveća ratna razaranja i zato moramo iskazivati zahvalnost i dolaziti na ovakva obilježavanja“:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/KO2.mp3?_=2

 

Ovo su dani kada moramo reći istinu, a istina je da je ovakvu Hrvatsku nismo očekivali, naglasio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/KO3.mp3?_=3

 

Nezadovoljstvo tretmanom grada Petrinje i primjerenog vrednovanja stradanja Petrinjaca u Domovinskom ratu gradonačelnik nije skrivao:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/09/KO4.mp3?_=4

 

U Domovinskom ratu poginulo je ukupno 579 Petrinjaca što je najveći broj poginulih u jednom gradu Sisačko- moslavačke županije.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version